KARLO SUTALO
Iz Hrvatske s ljubavlju

Novi veleposlanik na posebnoj projekciji filma nije krio zadovoljstvo: ‘Svi smo mi pomalo James Bond!‘

U Zagrebu je na posebnoj projekciji novog filma iz serijala o Jamesu Bondu okupljene pozdravio novi veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva, koji je nakon dva mjeseca rada u Hrvatskoj, oduševljen našom zemljom.

U Zagrebu je na posebnoj projekciji novog filma iz serijala o Jamesu Bondu okupljene pozdravio novi veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva, koji je nakon dva mjeseca rada u Hrvatskoj, oduševljen našom zemljom.

Na posebnoj projekciji novog filma "James Bond: Za smrt nema vremena", gledateljima se obratio novi veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u Republici Hrvatskoj Simon Thomas. I dok se ovim filmom jedna ‘kraljičin čovjek‘ Glumac Daniel Craig oprašta od ‘službe, drugi Simon Thomas, predstavio se na svom novom mandatu.

image
Simon Thomas sa suprugom
KARLO SUTALO

"Ja sam u Hrvatskoj tek nešto više od dva mjeseca, no ono što sam primijetio odmah na početku je koliko sličnosti i povezanosti postoji između naše dvije zemlje. Dijelimo isti smisao za humor. Ujedinjuje nas zajednička ljubav prema nogometu, glazbi, Goranu Ivaniševiću", kazao Simon Thomas u govoru prije posebne projekcije filma. Priznao je kako ga do te večeri ni sam nije pogledao, ali se našalio da pouzdano predviđa da će heroj, agent 007 opet spasiti svijet.

image
Britanski veleposlanik okupljene je pozdravio govorom
KARLO SUTALO

"Naravno, u stvarnom svijetu, potrebno je više od jednog čovjeka, više od jedne države. I zato je jedan važan dio djelovanja mog veleposlanstva surađivati s našom snažnom i bliskom partnericom Hrvatskom u borbi protiv globalnih prijetnji: od sudjelovanja u mirovnim misijama kao partneri u NATO-u, do akcija protiv klimatskih promjena i napora da znanstvenim činjenicama pobijemo ‘fake news’. Pretpostavljam da to znači da smo svi pomalo James Bond!", kazao je veleposlanik.

Čitajte i: Grimizni baršun za oproštaj od uloge života: Na premijeri Jamesa Bonda uz nepogrešive dame, zablistale i muške zvijezde

image
Veleposlanica Japana u Hrvatskoj Nj.E. Misako Kaji
KARLO SUTALO

U svom je govoru posebno istaknuo prijateljstvo između Velike Britanije i Hrvatske temelji se na jakim vezama među ljudima - onih koji studiraju u njihovoj zemlji ili ljetuju u našoj, kao i brojne umjetničke i gastronomske suradnje.

image
Dunja Mazzocco Drvar
KARLO SUTALO

"Moramo vrlo tiho priznati jedno drugome da mi svi više volimo dobro pivo nego Martini ‘protresen, ne mijesan’. Ali jedno je sigurno - mi svi volimo Jamesa Bonda. Brze automobile, nevjerojatne akcijske scene, finu odjeću, lijepe i hrabre ljude - ali možda i nešto dublje. Kad se mi, Hrvati i Britanci, suočimo s izazovima, činimo to s kreativnošću i humorom. Kad se suočimo s prijetnjama, znamo da možemo biti sila za dobro u svijetu", poželio je Simon Thomas okupljenima da uživaju u projekciji ovog dugoiščekivanog filma, koji je svjetsku premijeru imao u utorak u londonskom Royal Albert Hallu.

image
Boris Jokić
KARLO SUTALO

Čitajte i: Zlatna djevojka na crvenom tepihu: Kate Middleton zasjenila sve na premijeri filma o Jamesu Bondu

Na posebnoj projekciji Jamesa Bonda okupila se raznolika publika javnosti poznata po svojim uspjesima u poslu. Ekonomist Vuk Vuković, CEO i suosnivač tvrtke Oraclum, Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Dunja Mazzocco Drvar sada u službi ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti pri Ministarstvu gospodarstva te Davorin Štetner, poduzetnik i investitor predsjednik je Hrvatske mreže poslovnih anđela - CRANE.

image
Davorin Štetner sa suprugom
KARLO SUTALO
image
Vuk Vuković
KARLO SUTALO
image
Posebna projekcija Bonda u organizaciji Britanskog veleposlanstva
KARLO SUTALO
Linker
26. travanj 2024 13:18