MISA MEDITERANA

Vjekoslava Huljić blistala u plavoj haljini! Na koncert supruga i kćeri došla u društvu sina i Petra Graše

Prva pop-misa Tončija Huljića izvedena je u Galeriji Meštrović povodom otvaranja 67. Splitskog ljeta. Nisu je propustili njegova supruga Vjekoslava Huljić i sin Ivan, glazbenik Petar Grašo, redatelj Vinko Brešan i modna dizajnerica Anamarija Asanović.

- To je sakralni koncert u kojem sam koristio aktualne glazbene trendove - upotrebu kompjutora, sintesajzera, a stilovi poput trapa i disko-glazbe pomiješani su s flamencom, tangom, južnjačkim ritmovima i svim onim što čovjeka može navesti na ples ili kontemplaciju. Prisutna je i elektronika, ali i klasična upotreba orkestra. Zvuk je vrlo ležeran, za mlade generacije", rekao je glazbenik Tonči Huljić o Misi Mediterani, njegovom projektu koji je svjetlo dana ugledao u četvrtak u splitskoj Galeriji Meštrović.

image
Tonči Huljić
ANTE CIZMIC/CROPIX

U kombinaciji s kćeri Hanom Huljić, koja je dio mise napisala, orkestrirala i otpjevala, zatim zborom i orkestrom HNK-a, kojim je ravnao Jure Bučević te uz soliste Lorenu Bućan i Karla Vudrića, publika je 45 minuta uživala u vokalno-vizualnom spektaklu s kojim Huljić planira "osvojiti" i europsku publiku, a pregovori su u tijeku. Prva pop misa u povijesti spaja tradiciju klasičnih koncertnih misa kakve su pisali Beethoven, Mozart, Bach, s izričajem suvremene popularne i etno glazbe svih s dodirom mediteranskog izričaja.

Čitajte i: Posebna zahvala kćerki Hani: Tonči Huljić najavio premijeru njegove mise Mediterana

image
Hana Huljić
ANTE CIZMIC/CROPIX

"Bez obzira jeste li agnostici, ateisti ili ste praktični vjernici, svi ste vi večeras vjernici. Vjernici ste zato što ste vjerovali da ćete posjetom ovom koncertu doživjeti nešto novo, što još dosad niste čuli i nešto što će vas potaknuti da malo razmišljate i istovremeno uživate", rekao je Tonči svojoj publici na otvaranju 67. Splitskog ljeta. A u prvim redovima supruga i kćer pratila je uvijek zanosna i elegantna Vjekoslava Huljić, njihov sin Ivan Huljić te glazbenik i obiteljski prijatelj Petar Grašo.

image
Petar Grašo, Ivan Huljić i Vjekoslava Huljić.
ANTE CIZMIC/CROPIX
image
Petar Grašo, Buga Grašo i Ivan Huljić.
ANTE CIZMIC/CROPIX

Vjekoslava je blistala u maxi plavoj haljini u kojoj je naglasila dekolte, obula je crne salonke s remenčićem oko gležnja, a sve je začinila bijelom torbicom. U vrućoj ljetnoj noći uživala je i modna dizajnerica Anamarija Asanović. Uvijek u "živahnim" kombinacijama u kojima dominiraju boje, Anamarija se ovaj put odlučila za jednostavnu midi crnu haljinu. Imala je crnu torbicu i bež sandale nalik na one brenda Bottega Veneta, a kombinaciju je upotpunila sa zlatnom i bisernom ogrlicom.

image
Anamarija Asanović
ANTE CIZMIC/CROPIX

Tonči je nekoliko tjedana uoči mise, na predstavljanju projekta za medije, bio iznimno ponosan na posao koji su radili svih ovih mjeseci.

"Prvi put u svom radnom vijeku jedno ovakvo djelo predstavljam u svom rodnom Splitu zbog čega sam također jako sretan. Mediterana je autohtoni splitski projekt", zaključio je Tonči.

Čitajte i: Objavio sing koji izaziva 'ekstremne emocije': Tonči Huljić najavljuje kreativno bogatu godinu

Linker
21. travanj 2024 06:39