zelena inspiracija

VIDEO Zavirite u seosku ljepoticu na rubu šume! Novi Zagreb zamijenili su životom u skladu s prirodom

Selidba u obiteljsku vikendicu u Barbarićima Kravarskim pokraj Velike Gorice pokazala se kao prava antistresna terapija za zagrebačku ekonomisticu Evicu Borčić i njezinog supruga Nevena, koji su na selu pronašli spas od pandemije.

Zagrebačka ekonomistica Evica Borčić (42) godinama je živjela u stanu u Novom Zagrebu, sanjajući kako će se jednog dana, kad ode u mirovinu, trajno preseliti i uživati na selu. U međuvremenu njezine je potrebe za prirodom u potpunosti ispunjavala vikendica u Barbarićima Kravarskim pokraj Velike Gorice, koju je sa suprugom Nevenom Borčićem (41) kupila prije 13 godina. Tada nije ni slutila da će ta danas dvoetažna ladanjska kuća od 90 četvornih metara s velikom terasom, zimskim vrtom i čak 2000 četvornih metara dvorišta prije dvije godine postati njihov trajni dom. I to sve zahvaljujući ljubavi prema mješancu Lunji, kojeg su kao štene pronašli teško ozlijeđenog i bolesnog u jarku pokraj ceste.

- Bio je istraumatiziran i bojao se ostati sam u stanu u Novom Zagrebu. Svaki put kad bismo se vratili s posla zatekli bismo demoliran stan, nagrizen kauč, stolice, fotelju... Zapravo smo se zbog njega trajno preselili u vikendicu. Danas smo mu na tome zahvalni jer se, osim kao odlična antistresna terapija, to pokazalo i kao idealna opcija za život tijekom pandemije - govori Evica.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Dragulj malog Vatikana! Zavirite u predivan dom i spa carstvo zagrebačke stručnjakinje za nekretnine

Čitajte i: Ljepota koja ostavlja bez daha! Boška Bahtijarević uči vas kako brzo složiti jedinstvene cvjetne aranžmane

Čitajte i: Skandinavska praktičnost i toplina retro stila: Zavirite u predivan dom u staroj zgradi samog zagrebačkog centra

Iako odluka o trajnom preseljenju na selo sa sobom često nosi mjesece razmišljanja, bračni par Borčić nije puno dvojio. Prvo je Neven dao otkaz u informatičkoj tvrtki u kojoj je radio i zaposlio se u Velikoj Gorici, kako bi bio bliže novom domu. Ubrzo mu se pridružila Evica, koja zadnje četiri godine vodi brend Queens Tangled Desires i malu radionicu na zagrebačkoj Trešnjevci u kojoj nastaju njezine pletene deke, okrugli jastučići, šalovi i drugi detalji od merino vune. Tijekom pandemije shvatila je da posao može obavljati i od doma pa u Zagreb odlazi samo dva puta tjedno.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Cijelu priču i sve fotografije seoske oaze Evice i Nevena Borčića pogledajte u našem specijalu Gloria DOM. Gloria DOM, specijalno izdanje magazina Gloria posvećeno kulturi stanovanja i življenja, donosi presjek trendova koji pokazuju kako je koronakriza promijenila naše domove i odnos prema njima. Uz predivne editorijale i zanimljive teme, donosimo i popust na namještaj talijanskog brenda Natuzzi. "Gloria DOM" na kioscima se nalazi do kraja srpnja.

Linker
12. travanj 2024 03:10