slušajte Žuži!

Zlatna pravila za nježniji spol: Žužinih deset savjeta za žene!

Najnovija biografija "Neispričana priča o Žuži Jelinek" biblioteke G. autorice Nade Mirković, koju možete pronaći u prodaji uz novi broj magazina Gloria po cijeni od 49 kuna, donosi niz zanimljivosti iz života legendarne Glorijine kolumnistice, ali i niz savjeta koji su primjenjivi i danas...

Mnogi koji se bave pisanom riječi pozavidjeli bi legendarnoj Glorijinoj kolumnistici Žuži Jelinek kako na rukopisu, tako i na porukama koje je kroz svoje kolumne, ali i javnim nastupima, s lakoćom prenosila na svoje obožavatelje.

Pisala je legendarna Žuži o ljubavi, odnosima, životu, vlastitim iskustvima kao nitko drugi na našim prostorima. A rado je, na posebno jednostavan, ali duhovit način dijelila i savjete, koje su mnoge dame ali i muškarci, htjeli to priznati ili ne, rado upijali i primjenjivali.

U serijalu videa koje smo vam pripremili, iz najnovije biografije o ženi koja je za magazin Gloria pisala pune 22. godine i ispisala čak 1088 kolumni, izdvajamo njezina zlatna pravila.

Čitajte i: Žužini postulati za žene treće dobi: ‘Poslije svakog kupanja, hladan tuš! Seks obavezno jednom tjedno!‘

Uz legendarne i dobro nam znane savjete kao što su: "Seks barem jednom tjedno: dobar je za mozak i za sreću, za oči, kožu, kosu, lice, srce, živčani sistem i dobro raspoloženje"; "Važite se svaki dan. Ako ste dobili kilogram više, odmah na dijetu"; "Svaki dan gimnasticirajte, makar samo 5 minuta, a najbolje 15 minuta"; "Ne budite zadovoljni sobom, uvijek težite boljem..." - u videu pogledajte Žužinih 10 zapovijedi ženama!

Iako je imala život dostojan filmskog scenarija, Žuži Jelinek je uvijek bila vedra i optimistična. Takvu ju je 1990. upoznala i autorica "Neispričane priče o Žuži Jelinek" biblioteke G., koju možete pronaći u samostalnoj prodaji po cijeni od 49 kuna.

Čitajte i: Kakve haljine nositi, što skriti, a što istaknuti: Žužinih sedam savjeta za punije dame

Nada Mirković, tada novinarka i urednica u ženskoj reviji Svijet, došla je prvi put k Žuži kako bi od nje izvukla tajne nekad vodećeg modnog salona, u kojem se krojio stil najutjecajnijih žena bivše države - od Jovanke Broz do Bele Krleže. Iako tada Žuži više nije bila u žiži - jer je slavni salon na središnjem zagrebačkom trgu već pet godina bio zatvoren - nije joj ispričala nijednu sočnu epizodu, nije odala nijednu tajnu.... No, u novinama je završila njena životna priča: tom se prigodom otkrila kao žena koja nikad ni od čega nije odustajala, pričala je otvoreno o muškarcima, seksu, borbi za život, putu do uspjeha, svim usponima i padovima. Pričala je o jedinstvenom ženskom iskustvu života iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća, o čemu su tadašnje majke i bake šutjele, uvjerene da je najvažnije pokazati vrline, a sve drugo, ono najbolnije i najintimnije - sakriti.

Čitajte i: Zlatna pravila za sve generacije: Žužinih deset savjeta za muškarce!

Ta je njezina otvorenost bila poticajna, gotovo ljekovita.

Nada je još mnogo sati provela s tom nevjerojatnom ženom - ne samo u Zagrebu, nego i u njenim vilama na Hvaru i Opatiji - a u međuvremenu se dogodila Žužina ljubav s Glorijom.

Čitajte i: Obožavana kolumnistica Glorije: 'Ljubav svakome, pin nikome!' - fascinantan život Žuži Jelinek

image
Gloria produkcija

Najnovija biografija legendarne Glorijine kolumnistice odsad i u slobodnoj prodaji - po cijeni od 49 kuna.

Linker
15. siječanj 2024 17:50