Novi izgled, nove teme

Bez brige s Dijanom u novom ruhu, otvoreno i bez tabua otvara novu sezonu s popularnim gostima

Brige, stres, panika, anksioznost, sreća, odnosi, prijateljstva, ljubav! Sve su to teme o kojima razgovaramo na kavama s prijateljicama, ali oklijevamo o njima razgovarati s osobama koje nam mogu dati ‘uputstva za uporabu‘.

Kako prepoznati što nam se događa i kako se s time nositi, govorimo u emisiji Bez brige s Dijanom autorice i voditeljice Dijane Čuljak, a razgovori bez tabua nastavljaju se i ove sezone. Nakon velikog uspjeha i više od 20 epizoda, popularni serijal na Gloria.hr platformama od četvrtka 3. veljače ponovno počinje s emitiranjem.

U novoj sezoni, autorica i voditeljica Dijana Čuljak, sa svojim će gostima i sugovornicima svakog tjedna govoriti o temama i fenomenima koji utječu na mentalno zdravlje i naše obrasce ponašanja. U prvoj epizodi s poznatim liječnikom Hrvojem Handlom i popularnom influencericom Paulom Sikirić razgovarat će o utjecaju društvenih mreža. Zašto smo o njima ovisni, kako se prezentiramo, čemu nam služe društvene mreže i kako djeluju na nas odgovorit će u razgovoru s gostima, od kojih jedan ne komunicira putem društvenih mreža dok druga svakodnevno komunicira sa svojih gotovo 100 tisuća pratitelja.

image

U prvoj emisiji Dijana Čuljak s gostima o kontroverznoj temi društvenih mreža

VEDRAN PETEH/CROPIX

U novom prostoru i s novim vizualnim identitetom Bez brige s Dijanom otvara novu sezonu razgovora sa psiholozima, psihijatrima te osobama koje će slobodno i bez zadrške govoriti o svojim osobnim iskustvima. Odnosi, obitelji, brak, seks i ljubav samo su neke od tema o kojima će se u emisijama govoriti.

Uz brojne goste, pitanja naših čitatelja i čitateljica, emisija Bez brige s Dijanom otvoreno i bez tabua progovara o važnosti brige o mentalnom zdravlju. U razgovorima s istaknutim stručnjacima i liječnicima poput Hrvoja Handla, Andreje Kostelić Martić, Zorana Zoričića, Igora Mikloušića, Anite Lauri Korajlije, Karmen Kmetović Prkačin i brojnim drugim psihoterapeutima i psihijatrima, gledatelji su imali priliku doznati kako prepoznati određene probleme, na koji način reagirati, kako i gdje potražiti pomoć te zašto je važno otvoreno komunicirati o vlastitim problemima i stanjima.

Sve dosadašnje emisije možete pogledati u rubrici Bez brige s Dijanom.

Usljed globalne pandemije i potresa koji su pogodili Zagreb, Petrinju i okolicu, utjecaji na psihičko zdravlje bili su snažni i neizbježni, te je dobar dio emisija obrađivao upravo teme straha, anksioznosti, depresije, ali govorilo se i o odnosima, emocijama te drugim svakodnevnim emotivnim stanjima. Nove epizode donose nove teme i sugovornike, a sadržaj je dostupan na portalu Gloria.hr te na društvenim mrežama.

Linker
16. travanj 2024 23:38