Možda baš to trebate

Teretana vam je dosadna? Ovih pet plesnih programa troše kalorije i zabavni su

Bilo da želite smršavjeti ili vam treba nešto zanimljivije i dinamičnije od trčanja i trbušnjaka, vježbe s elementima plesa postat će vaša omiljena fizička aktivnost.

Jeste li i vi među onima koji su na početku ove godine čvrsto odlučili da neće dočekati ljeto nespremni, već da će se "primiti posla" i konačno početi vježbati? I što se dogodilo - vježbali ste neko vrijeme, ali su vam treninzi postali dosadni? To je normalno jer se događa svima, bilo da su početnici ili profesionalci. No, umjesto da posve odustanete od vježbanja, možda vam samo treba nešto novo i drugačije poput treninga s elementima plesa.

Osim što sjajno troši kalorije, ples je zabavan, podiže raspoloženje zbog povećanog stvaranja hormona sreće serotonina, ublažava stres i - pojačava libido.

Na izbor imate mnogo plesnih stilova od kojih se mogu napraviti učinkoviti treninzi - kako oni za zagrijavanje, tako i oni u kojima ciljano trenirate određene dijelove tijela. Kako živimo u digitalnom dobu, većinu njih možete pronaći na YouTubeu, a što je najbolje, za ove treninge treba vam minimalna ili čak nikakva oprema. Dovoljna je podloga za vježbanje, dobre tenisice, sportski grudnjak i tajice ili kratke hlačice. I ne zaboravite bocu vode!

Čitajte i: Kako sam od ‘antisportašice‘ došla do razine da u planku izdržim više od tri minute?


Plesno zagrijavanje

Na početku svakog treninga važno je dobro se zagrijati. U samo 10-15 minuta razgibat ćete cijelo tijelo i pripremiti za intenzivniji tempo. Ako se prebrzo uspušete, radite laganije pokrete i pauze između svake pjesme.


Hip-Hop Tabata

Možda mislite da hip-hop nije za vas, ali kada probate ovaj trening, često ćete mu se vraćati. Naime, ovdje je riječ o aerobnom treningu koji izgrađuje mišiće i povećava izdržljivost kroz razne koreografije, baš kao što to rade plesači koji prate svjetske zvijezde na turnejama.


Trbušni ples

Za topljenje masnog tkiva s trbuha i izgrađivanje elegantnih trbušnih mišića (ne pločica!) idealan je trening s elementima trbušnog plesa. Osim toga, trbušni ples poboljšava držanje tijela, što je korisno za one koji stalno sjede i nepravilno se drže.


HIIT plesni trening

Za one koji vole nešto intenzivniji i brži trening, odličan izbor je HIIT cardio trening tijekom kojeg ćete potrošiti hrpu kalorija. Ovaj tip treninga izvodite samo kada ste dobro zagrijani i već ste postigli neku formu jer zahtijeva nešto veću izdržljivost.

Čitajte i: Puno sjedite, bole vas leđa i ramena? Pogledajte jednostavne vježbe koje možete raditi u uredu


Salsa trening

Salsa je jedan od najzabavnijih plesova, a odličan je i kao dio treninga. U samo 20 minuta naučit ćete osnovne salsa pokrete, potrošiti kalorije i potaknuti mišiće na rad. I što vam više treba!

Linker
06. travanj 2024 14:12