Kuhamo s...

Idealan bračni tandem! Glazbeni par podjednako se savršeno nadupunjuje u poslu i - kuhinji

Dok pjevačica Lara Antić s jelima eksperimentira od tinejdžerskih dana, njezin suprug, glazbenik Hrvoje Prskalo tek je nedavno otkrio gastro sklonosti, pa u novoj kuhinji zajedničkim snagama pripremaju omiljena jela.

Glazbeni i bračni par Lara Antić (37) i Hrvoje Prskalo (39) u kuhinji se nadopunjavaju podjednako savršeno kao i u zajedničkom bendu Bang Bang. Glavna vokalistica Lara zadužena je za jela na žlicu, a Hrvoje, koji piše tekstove i radi produkciju, s pregačom oko pasa je majstor za roštilj.

Lara za Gloriju kaže da im je zajednička ljubav prema mediteranskoj kuhinji, iako je njezin muž odrastao na tipičnim kontinentalnim jelima. No, i po tom se pitanju nađu na pola puta, s obzirom na to da Hrvoje sjajno kuha jela svog djetinjstva.

image

Glazbeni i bračni par u kuhinji se izvrsno nadopunjuju - ona odlično radi jela na žlicu, a on je majstor roštilja.

Neja Markicevic/CROPIX

- Na svoju je mamu prirodni talent za kuhanje, tim više što mu se strastveno posvetio tek u posljednje vrijeme. Ja pak kuham od tinejdžerskih dana jer sam najstarija kći u obitelji - kaže Lara Antić, dodajući da je Hrvoju omiljena hrana janjetina i teletina pod pekom, a oboje vole sve vrste morskih plodova. Za razliku od svog muža, Lara bi na dnevnoj bazi mogla jesti samo salate, povrće te sve vrste tjestenina.

- Najdraža mi je tjestenina s umakom od rajčice, bosiljka, češnjaka i maslinovog ulja koje je inače za mene lijek i koristim ga gdje god mogu. Tu sam crtu naslijedila od svoje obitelji u kojoj se maslinovo ulje cijeni poput zlata. Tajni sastojak moje kuhinje su začini, a na prvom mjestu su mi bosiljak, ružmarin, majčina dušica, kadulja... - govori Lara, koja nije prevelika ljubiteljica slatkog.

Najčešće radi jednostavne i osvježavajuće kolače poput torte od sira te Bobanove torte, za koju joj je recept dala prijateljica. Velika pomoć oko kulinarskih ideja i savjeta su joj brat te njezina mama i svekrva, a najveće nadahnuće za kulinarske kreacije joj je nova kuhinja.

Čitajte i: Jedini knedla bar u Hrvatskoj pravo je gurmansko otkriće: Posjetili smo ga, kušali knedle i otkrili recept

Preuredili su je ove godine i za to su imali lijepi povod: pet godina braka i desetljeće veze. Hrvoje se šali da ih je osim ljubavi prema glazbi spojila i hrana. Upoznali su se 2005., na jednom koncertu na kojem je Lara pjevala prateće vokale, a kasnije su se godinama viđali na raznim glazbenim događanjima.

- Oboje već dugo priželjkujemo modernu i prostranu kuhinju, a zahvaljujući mom bratu Davoru Prskalu, koji je sjajan stolar, sve je ispalo još ljepše i bolje. Nikada nismo razmišljali o crnoj kuhinji, no kombinacija nas je “izula iz cipela”. Odlično se uklopila i u ostatak stana, koji je uređen u industrijskom stilu. Omiljeni dio nam je kuhinjski otok oko kojeg se najradije okupljaju i naši gosti. Zbog korone nismo proslavili ova dva velika datuma, no čim popuste epidemiološke mjere planiramo napraviti reprizu našeg vjenčanja, za koje smo priredili kostimirani tulum - ističe za Gloriju Hrvoje.

image

Lara bi na dnevnoj bazi mogla jesti samo salate, povrće te sve vrste tjestenina.

Neja Markicevic/CROPIX

Osim obljetnica ljubavi i nove kuhinje, supružnici imaju još jedan dobar razlog za slavlje: nedavno im je izišao novi singl prigodnog naziva “Do kosti” koji je već osvojio srca njihove publike te se nadaju novim nastupima i koncertima.

Čitajte i: Gastro put oko svijeta! Slastičarka Ivana Čuljak Lošić inspiraciju za svoje kolače crpi iz nomadskog načina života


Rezanci od bundeve s mesnim okruglicama

image

Rezanci od bundeve s mesnim okruglicama

Neja Markicevic/CROPIX

Sastojci

  • 1 tikva srednje veličine
  • 400 g mljevene puretine
  • 30 g naribanog parmezana
  • par listova svježe kadulje
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 250 g rajčice iz konzerve
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/4 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • origano
  • sol i papar


Priprava

Bundevu razrezati na pola i temeljito odstraniti sjemenke. Očišćene polovice nauljiti, posoliti i popapriti, a potom ih peći 35 do 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva. Kad su gotove vilicom lagano strugati po unutrašnjim dijelovima tako da se oblikuju rezanci.

Za mesne okruglice mljevenu puretinu pomiješati s kaduljom i parmezanom te začiniti s uljem, solju i paprom. Od dobivene smjese ručno oblikovati okruglice veličine 4 do 5 centimetra koje se prvo kratko prže na maslinovom ulju sa svih strana, a potom se umiješaju u domaći umak od rajčica za koji je potrebno na 2 do 3 žlice ugrijanog maslinovog ulja prepržiti usitnjeni češnjak i origano. U to dodati sjeckanu rajčicu i muškatni oraščić, sol i papar. Kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta, a zatim dodati pržene okruglice i ostaviti da se kuha još 10 minuta.

Linker
18. travanj 2024 04:31