Inspiracija

Omiljeni chef sprema nam nešto posebno za blagdane: Jamie Oliver nudi jedinstvene božićne recepte

Popularni ‘goli khar‘ donosi praktičan vodič kroz specijalni božićni jelovnik, a otkriva i recepte za jela pripremljena od ostataka blagdanskog ručka kojih baš uvijek ima napretek.

U vrijeme blagdana mnogi si ugađaju više nego inače, rijetki broje kalorije i čašice popijenog pića te je sve jednostavno opuštenije i vedrije. No, to su i oni dani zahtjevniji zbog pripreme obroka kao i nezaobilaznih slastica koje se željno iščekuju. Ako ovih blagdana želite isprobati nešto novo ili vam je ponestalo inspiracije, pomoć nudi jedan od najomiljenijih britanskih kuhara. Planetarno popularni Jamie Oliver u prosincu nadahnjuje u svojim dvjema emisijama na kanalu 24Kitchen.

image

Jamie i pečeno povrće

ELLA MILLER

Specijalne božićne serije ''Jamiejevi jednostavni božićni obroci'' i ''Jamie Oliver: Zajedno na Božić'' vrhunski su vodiči za kreiranje ukusne hrane i pića lake pripreme. U dvije epizode božićnog specijala ''Jamie Oliver: Zajedno na Božić'', na rasporedu u ponedjeljak, 20. i u utorak, 21. prosinca u 15:05 h, Jamie otkriva jelovnik za zabave koji uključuje odlične koktele, maštovite grickalice, ukusnu hranu i zadivljujuće deserte.

image

Božićna štrudla Jamieja Olivera

PROMO

Tu je i uzbudljiva alternativa tradicionalnom božićnom pečenju sa svim neizostavnim svečanim prilozima, a kroz mnoštvo savjeta i trikova omogućit će blagdansku pripremu obroka bez stresa i gubljenja dragocjenog vremena. Jamie jamči da ćete prateći njegove recepte zadiviti obitelj i prijatelje, bez obzira koliko gostiju planirate za svečanim blagdanskim stolom.

Čitajte i: Tornado krumpiri po ideji Jamieja Olivera: Iznenadite ukućane za ručak ovim fantastičnim prilogom

image

Jamie Oliver pripremio je niz jednostavnih recepara

DAVID LOFTUS

Kuhajmo zajedno

Kroz emisiju ''Jamiejevi jednostavni božićni obroci'' simpatični Jamie svoje gledatelje će ugostiti u Essexu gdje se on i njegova obitelj pripremaju za nešto drugačiji Božić. Iako se planovi mijenjaju iz dana u dan, Jamie je za svoju obitelj smislio kreativne recepte i nevjerojatan blagdanski objed koji će gledatelji moći lako slijediti i pripremiti.

image

Zapečene kobase

ELLA MILLER

Jamie će, između ostalog, za predjelo pripremiti slasne kobasice zamotane u tijestu, ispeći ukusnu hrskavu puricu s punjenim batacima i ukusne priloge, a za desert pripremiti ukusan čokoladni panj. Otkrit će i recepte za jela pripremljena od ostataka blagdanskog ručka kojih baš uvijek ima napretek.

image

Jamiejev kruh s češnjakom

DAVID LOFTUS

I iako možda ni ovih blagdana mnogi neće biti u mogućnosti sjesti zajedno za stol i proslaviti Božić u krugu najmilijih, mnogima nam je potrebna proslava i opuštanje nakon još jedne teške godine. Zato kuhajmo s Jamiejem, a njegove jednostavne božićne obroke gledajte ponedjeljkom: 13. i 20. prosinca u 13:00 h na kanalu 24Kitchen.

Linker
23. travanj 2024 08:21