CARSTEN SANDER
Ne propustite

Kulturno osvježenje s važnom porukom: Bogati i siromašni, mladi i stari - ravnopravni jedni pokraj drugih

Izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carsten Sandera povodom Dana Europe u Zagrebu predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti.

Povodom ovogodišnjeg Dana Europe, veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske Komisije u Hrvatskoj pozivaju na izložbu Faces of Europe u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. svakim danom od 12.00 do 20.00 sati na adresi Savska cesta 25.

image
Faces Of Europe izložbu možete pogledati u Francuskom paviljonu.
CARSTEN SANDER

Tijekom razdoblja od oko tri mjeseca 2020., autor i fotografski umjetnik iz Düsseldorfa Carsten Sander svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU-a u kojima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti.

Čitajte i: Mario Kučera ima sjajnu izložbu: Priroda kao inspiracija i očaravajući Vis kao idealni model

Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici – ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe.

image
Faces of Europe
CARSTEN SANDER
image
Faces of Europe
CARSTEN SANDER

Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje.

Umjetnik je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

Linker
28. lipanj 2022 18:00