VELIKA OČEKIVANJA

Filmovi koje jedva čekamo: Donosimo pet uradaka koje ćemo ove jeseni gledati s posebnim užitkom

Donosimo popis filmova čije najave osim što su nas oduševile, pokrenule su šuškanja o predviđanjima za dodjelu Oscara 2022.

Aktualna godina bila je sve samo ne onakva kakve smo pamtili do pojave pandemije koronavirusa koja još uvijek traje, no odlični filmovi koje je iznjedrila ta neobična 2021. pozitivna su stvar po kojoj ćemo ju pamtiti. Posebno zato što nas je ova godina naučila da je neizvjesnost novo normalno i nitko nije mogao znati kako će filmska industrija funkcionirati te hoće li se pokrenuti nakon "covid-stanke". Na sreću, svijet filma nije stao zahvaljujući čemu nas u narednim tjednima očekuju naslovi filmova od kojih uistinu mnogo očekujemo.

Jesen nam, naime, donosi velike filmske premijere od kojih su se neki naslovi našli na popisu potencijalnih nominacija za Oscar iduće godine. Izdvojili smo neke od filmova čiji naslovi, redatelji i filmska postava jednostavno vrište uspjeh!

Neke od njih čekali smo i duže od godine dana, a neki posljednjih mjeseci kradu svu medijsku pažnju. Pa krenimo s popisom filmova koje jednostavno moramo pogledati.

Ljubavno pismo novinarima

The French Dispatch, nova dramedija u režiji Wesa Andersona premijerno je prikazana na festivalu u Cannesu, a opisana je kao "ljubavno pismo novinarima". Riječ je o filmu koji prati tri odvojene priče, a svima poznata glumačka postava uvrstila je ovaj film visoko na ljestvicu očekivanja.

I Entertainment Weekly prepoznao je potencijal kojim ova romantična i komična drama odiše uvrstivši ga na popis potencijalnih nominacija za Oscar iduće godine. Kako se popularan glumac Timothée Chalamet snašao u glavnoj ulozi i kako će se u čitavu priču uklopiti i Bill Murray, Frances McDormand, Elisabeth Moss, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Owen Wilson, Benicio del Toro, Adrien Brody i Saoirse Ronan saznat ćemo 21. listopada!

Čitajte i: Omiljeni psihološki triler vraća se na male ekrane: Otkrivamo sve o nadolazećoj sezoni serije ‘You‘

Napeta radnja koju pratimo "bez treptanja"

Triler The Guilty našao se visoko na našem popisu filmova koje jedva čekamo, a glavnu ulogu odigralo je jedno od omiljenih filmskih lica - Jake Gyllenhaal. Iako se o radnji još ne zna mnogo, ostatak glumačke postave - Ethan Hawke, Peter Sarsgaard, Riley Keough, Bill Burr i drugi zajedno s trailerom koji je sve oduševio dovoljan su razlog da ne preskočimo filmsku večer 1. listopada kada triler stiže na Netflix.

Radnja se vrti oko bivšeg policajca koji radi u odjelu za hitne pozive. Kada stigne hitan poziv žene koja tvrdi da je oteta, linija se prekida i odluči je pronaći dok ne bude prekasno. Zvuči dovoljno napeto da odbrojavamo dane do početka listopada.

Emotivna drama o kontroverznom životu pokojne princeze

Na popisu potencijalnih nominacija za Oscar 2022. našao se i film koji je još početkom godine zapalio internet prvom fotografijom Kristen Stewart u ulozi princeze Diane. Nedavno je izašao i prvi trailer za film Spencer Pabla Larrina čija se radnja odvija 1991. godine tijekom božićnih praznika kada se princeza Diana počela suočavati s teškom odlukom o razvodu od princa Charlesa.

Emotivne scene i dvije riječi koje je Kristen Stewart izgovorila dovoljan su povod da vjerujemo kako je riječ o apsolutnom filmskom hitu! Posebno nas intrigira saznanje da film ne slijedi u potpunosti činjenice već je svojevrsna pretpostavka o svemu što se moglo dogoditi tog sudbonosnog blagdanskog razdoblja na kraljičinom imanju Sandringham.

Čitajte i: Na Netflix stiže ruska verzija Černobila, umjesto na politiku, radnja se svodi na priču o vatrogascu

Uz Kristen koja je mnoge iznenadila nevjerojatno vjerodostojnim "prerušavanjem" u princezu Dianu, u filmu glume i Jack Farthing kao princ Charles, a tu su i Sally Hawkins, Olga Hellsing kao vojvotkinja od Yorka, Amy Manson kao Anne Boleyn te Niklas Kohrt kao princ Andrew. Scenarij je napisao Steven Knight, a ​film ćemo ipak strpljivo morati pričekati do 5. studenog kada stiže u kina!

Priča koja je punila medijske naslovnice 70-ih i 80-ih

Čitajte i: Serije i filmovi za vikend u zatvorenom i klimatiziranom: Donosimo novitete koje ćete gledati u dahu

Među filmovima oko čije smo premijere posebno nestrpljivi definitivno je i House of Gucci - kako zbog glumačke postave, tako i zbog spektakularne priče o planiranju ubojstva unuka slavnog osnivača modne kuće Gucci, Maurizija Guccija (Adam Driver).

Lady Gaga, koja je 2019. osvojila nagradu za najbolju glumicu i najbolju izvornu pjesmu zahvaljujući ulozi u filmu A Star is Born, u ovom je uratku Patrizia Reggani koja je optužena za planiranje ubojstva svog supruga Maurizija, a njihova priča punila je medijske naslovnice 70-ih i 80-ih godina. Kriminalistička drama nastala je prema romanu The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed, a režiju potpisuje Ridely Scott.

Hoće li ova stara priča steći novu slavu, saznat ćemo nakon 24. studenog kada film izlazi.

Intrigantan psihološki horor

Britanski psihološki horor Last night in Soho također se našao na listi potencijalnih osvajača Oscara. Film redatelja Edgara Whitea prati priču modne dizajnerice Eloise koja se odjednom nađe u 60-im godinama prošlog stoljeća te upoznaje pjevačicu Sandy koja joj je u sadašnjosti idol.

Isprva uživa u čarima života u Londonu, no ubrzo počinje shvaćati što se zapravo krije iza kulisa. Za sve one koji vole tajanstvenost, mističnost i napetost trilera i horora, ovo je još jedan dobar film za odbrojavanje do premijere 29. listopada. Uz Anyu Taylor-Joy glumačku postavu Last night in Soho čine i Matt Smith, Diana Rigg, Jessie Mei Li te Terence Stamp.

Linker
20. travanj 2024 09:44