JE LI TO NORMALNO?

RASTUĆI ONLINE FENOMEN Fotografije trudnica koje podižu utege preplavile su Instagram, evo što liječnici kažu o tome

 Instagram

Gotovo svakodnevno na Instagramu raste broj profila trudnica koje dijele fotografije za koje su pozirale dok su podizale utege, piše Daily Mail.

Fitness ovisnice koje iščekuju djecu sve češće dijele fotografije trbušnih mišića na kojima ne prestaju raditi i u trudnoći. Kako liječnici govore, mlade buduće majke i u trudnoći žele biti fit, ali smatraju i da će tako lakše izgubiti naukpljene kilograme nakon što rode.









Liječnici nemaju ništa protiv vježbanja, ono je čak i poželjno, no kažu kako prema brojnim studijama podizanje utega može dovesti do prijevremenog porođaja.

Što se tiče težine, trudnice ne bi smjele podizati utege teže od 40 kilograma.









Znakovi koji ukazuju na to da bi trudnice ipak trebale prestati vježbati su stalan umor i nedobivanje kilograma.

- Život ne prestaje u trudnoći. Treninzi su moja strast. Vježbam dva do tri puta tjedno, a bez treninga svoj život više ne mogu zamisliti - govori Inger Houghton, koja je privukla pažnju javnosti kada je na Instagramu podijelila fotografije na kojima u poodmakloj trudnoći podiže utege od 70 kilograma.

Instagram

Isto misli i Stacie Venagro.

- Negativni komentari me ne diraju. Bavim se sportom i ne vježbam više od većine aktivnih trudnica. U teretani provodim manje od sat vremena i ne radim na mišićima, već samo održavam tijelo u formi tijekom trudnoće - rekla je Stacie te dodala da oni koji je poznaju znaju da nikad ne bi napravila nešto što bi ugrozilo život njezinog djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:44