Saša Burić
Bitka splitskog gradonačelnika

Andro Krstulović Opara: Optimizam u najgorim danima

Splitski gradonačelnik subotnje je prijepodne proveo na biciklu, a onda je počela njegova zdravstvena drama, koja je kulminirala zastrašujućom dijagnozom: protiv zloćudne bolesti odlučio se boriti svojim najjačim oružjem - fajterskim duhom. Najveća mu je podrška supruga Daniela.

Bit će dobro - čvrstim glasom rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (50) za magazin Gloria nakon šokantne vijesti o zloćudnom tumoru sluznice i kože koji mu se proširio na mozak. Takva snaga i optimizam njegovo su najjače oružje, jače od svih medicinskih terapija koje će u sljedećim mjesecima primati - najvjerojatnije u Zagrebu, u koji bi trebao stići na liječenje ovih dana. Priopćenje o ozbiljnom zdravstvenom stanju gradonačelnika, koje je objavio dr. Ivo Jurić, ravnatelj splitske bolnice, nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Njegovi sugrađani pišu mu - “Andro, drži se!”, “Ljudino, pobijedit ćeš ti ovo”, “Izdrži i bit će sve dobro” - a on im odgovara u svom duhu, pjesmom! Pod naslovom “Pozdrav iz apartmana”, samo pola sata nakon što je saznao za svoju dijagnozu, objavio je video u kojem je otpjevao uvodnu pjesmu iz serije “Naše malo misto” i poentirao stihom - Moglo je i svršit gore.

O najtežim danima splitskog gradonačelnika i njegove supruge Daniele koja mu pruža bezrezervnu podršku u borbi protiv zloćudne bolesti čitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 25. siječnja. Ne propustite specijal Sve za vjenčanja!

Linker
27. ožujak 2024 05:29