Vedran Peteh / Hanza Media
Život na prekretnici

Ekskluzivno! Ivana i Mile Kekin o odluci koja je promijenila sve: 'Sad je pravi trenutak!'

Nakon odluke da se uključe u svijet politike, frontmen Hladnog piva i njegova supruga, psihijatrica i znanstvenica Ivana Kekin u rijetkom medijskom istupu kao obitelj govore za magazin Gloria o odluci koja je dovela do prave prekretnice u njihovim životima. No, to je samo jedna od inspirativnih priča koje vam naši novinari donose u novom broju magazina.

U novom broju magazina Gloria i ovoga puta pripremili smo vam niz inspirativnih priča i aktualnih tema. Tako smo vam između ostalog pripremili specijal "Amerika gori" u kojem su samo za Gloriju svoja iskustva podijelili fotograf Dean Zulich, koji živi i radi u Los Angelesu, nekadašnja pjevačka zvijezda Tatjana Cameron Tajči, producent hrvatskog podrijetla Pete Radovich, naš proslavljeni tenisač Mario Ančić te dopisnica HTV-a iz Amerike, Branka Slavica. Također, otkrivamo kako su, nastojeći popraviti vlastiti imidž i utišati kritike kako kreiraju samo bijelce, svjetske modne kuće stale na stranu prosvjednika protiv rasizma.

Ovih dana - zbog šokantnih vijesti iz Amerike - sve češće vodim male noćne razgovore sa svojom prijateljicom iz srednje škole, koja već 20 godina živi u New Jerseyju.

"Zabrinuta sam za nju i njezinu obitelj, a iako ona zvuči optimistično - jer živi u (zasad) mirnom predgrađu - predobro je poznajem da ne bih primijetila tugu i zabrinutost u njezinom glasu. Iz naših razgovora sve mi je jasnije da Amerika ovih dana vrije, ruši se san o obećanoj zemlji, sve je teže normalno disati, živjeti, raditi...", govori naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Također, u ovom broju "razotkrio" nam se Igor Vori, kuhali smo sa slovenskom cheficom Anom Roš, a Almira Osmanović, Tončica Čeljuska i Jasna Zlokić samo za Gloria osobno povjerile su nam koliko im je rođenje unuka promijenilo život i karijeru. Pored toga, donosimo vam na dar i knjižicu s tajnama najboljih majstora grila.

Ines Stipetić
Ines Stipetić i Damir Skoko u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Ines Stipetić otkriva što zagrebački ZOO priprema za 95. rođendan

"Nije za pohvalu, ali u zagrebačkom Zoološkom vrtu nisam bila od 1997. Tada me šokirao prizor slonice pune rana u premalenoj betonskoj izbi u kojoj se nije mogla okrenuti oko vlastite osi. Njezine krikove i danas pamtim i tada sam rekla nikad više. No, današnji zagrebački Zoološki vrt potpuno je druga priča. Oduševila me ljepota brižno njegovane prirode, prostrane nastambe i sretne životinje koje se izležavaju na proljetnom suncu. Iako je većina tu rođena i odrasla te navikla na posjetitelje, blisko je druženje, naravno, zabranjeno. Zahvaljujući ravnatelju Damiru Skoku ipak sam dobila priliku hraniti simpatične lemure, koji, otkrila sam, više vole grožđe i banane od jabuka, a družila sam se i s Mikijem, kraljevskim pitonom koji mi je visio oko vrata".

Zagreb, 020620.
Kordunska ulica.
Boris Leiner, glazbenik i kipar najpoznatiji kao bubnjar u bendvima Azra i Vjestice.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media
Boris Leiner o knjizi i zdravlju razgovarao je s Krunom Petrinovićem

Kruno Petrinović razgovarao je s Borisom Leinerom o njegovom zdravlju i novoj knjizi

"Nikad uživo nisam slušao Azrinu trojku: postava benda s Johnnyjem, Mišom i Leinerom raspala se 1982., prije nego što sam zagazio u pubertet i dovoljno sazrio da bih mogao shvatiti o čemu ti frajeri u genijalnim Štulićevim pjesmama govore. Azra nikad više nije zvučala tako moćno kao kad su ritam sekciju držali Mišo Hrnjak na basu i Boris Leiner na bubnjevima. U rock’n’roll bendovima ritam sekciju obično drži basist, a u Azri je šef ritma bio - Risbo, po općem mišljenju naš najbolji bubnjar. Osim toga, Leiner nije samo bubnjao: u iznimnim prilikama Johnny bi njegovu koloraturnom tenoru dopustio da zablista, kao u pjesmama "Lijepe žene prolaze kroz grad", "Provedimo vikend zajedno" i "Klinček stoji pod oblokom". I time si je osigurao zasluženo mjesto na imaginarnom zidu slavnih rokera, a kako je to iz prve ruke izgledalo opisao je u svojoj autobiografskoj čitanci rock’n’rolla "Sve bio je ritam".

zagreb 07.06.2020
Ivana , mile i djeca vito i misa Kekin
foto vedran peteh
Vedran Peteh / Hanza Media
Ivana Kekin i Kristinka Šćavina

Kristinka Šćavina donosi nam ekskluzivnu priču s naslovnice

"O frontmenu Hladnog piva Mili Kekinu zna se mnogo, a o njegovoj supruzi Ivani, psihijatrici i znanstvenici koja je nedavno zajedno s njim na listi lijevo-zelene koalicije ušla u politiku - dosad javnost nije znala gotovo ništa. Izvana gledano, uvijek se činila nekako po strani, samozatajna, gotovo neprimjetna. No, dok smo pijuckale kavu i razgovarale na njihovu balkonu s čarobnim pogledom na vrt Likovne akademije, shvatila sam koliko je taj površni dojam bio pogrešan jer Ivana je pravi vulkan pozitivne energije. Ona je moderna žena i političarka novog kova - srčana, empatična, hrabra i dosljedna. Jedna od onih kojima vjerujete kad kažu da će se boriti za slabe, a udarati po pokvarenim moćnicima. Kod nje to, sigurna sam, nije prazna floskula".

Novi broj magazina Gloria potražite na kioscima od srijede, 10. lipnja 2020.

U novom broju pročitajte i ove zanimljive i inspirativne priče:

SLAVKO SOBIN Dobar život na selu

GLORIA OSOBNO Jasna Zlokić, Tončica Čeljuska i Almira Osmanović: žene, bake, kraljice

GORANA I ŽAN TABAK Novi početak nakon korone

DOMINIC CUMMINGS Borisov čovjek iz sjene

STIL ŽIVOTA Boutique hotel za pse

ENA KATARINA HALER Roman spašen od zaborava

PUTOVANJE: ANITA RAKIĆ Zelena prostranstva i plava jezera Škotske

FELJTON: CLINT EASTWOOD Neuništivi holivudski junak

Linker
20. travanj 2024 19:41