Getty Images
BLIC-TEST

U školi smo naučili tonu informacija, koliko toga još pamtite? Provjerite u našem kvizu općeg znanja

Neovisno o tome koju ste školu pohađali u svojim mladim danima, svatko od nas naprosto je morao usvojiti temeljne informacije iz jezika, prirodnih znanosti, povijesti, umjetnosti i ostalih područja. Riješite naš mali kviz i saznajte koliko vam je ključnih informacija ostalo u pamćenju.

Kako god definirali informaciju, možemo reći da smo tijekom školovanja usvajali i tisuće njih dnevno. U samo nekoliko sati znali smo se s gramatičkih pravila prebaciti na važne generale iz neke ključne bitke, a dane bismo znali završiti učeći kemijske formule organskih spojeva. Ne sumnjamo, svi su se u nekom trenutku pitali - što će nam sve to u životu.

Školarcima nije bilo lako prije, a nije im lako niti sad, no ljudski je mozak sposoban za upijanje i procesuiranje i mnogo više od toga. Ipak, svako toliko mu je potrebno svojevrsno čišćenje memorije, a tada neke manje važne činjenice koje smo naučili ranije u životu zamijenimo onima koje su nam potrebnije u sadašnjici.

Koliko općenitih činjenica je pohranjeno u tvojem pamćenju, od važnih povijesnih dokumenata, preko dizajna klasičnih modnih komada, pa sve do periodičnosti izmjene motornog ulja? Riješi kviz i saznaj jesi li sveznalica:

Linker
22. travanj 2024 00:48