STRAVA U MOSKVI

NASMIJANO LICE ŽENE KOJA JE ODRUBILA GLAVU DJEVOJČICI NASTJI 'Ubojstvo je naredio Alah, neću nikoga moliti za oprost'

Dok Bobokulova prolazi psihijatrijsku provjeru, istražitelji nastoje ustanoviti je li imala pomagača
 Reuters

Dadilja optužena za obezglavljenje 4-godišnje djevojčice koju je čuvala, na pred sudnicom je novinarima kazala kako je ubila jer je tako naredio Alah.

Gulchekhra Bobokulova (38) uhićena je u ponedjeljak dok je mahala glavom Nastje Meshcheriakove kraj stanice metroa u Moskvi.

Dok se ona smiješila u sudnici, objavljeno je kako Bobokulova boluje od šizofrenije i je u trenutku ubojstva s njom bio i njezin partner.

Upitana priznaje li krivnju, Bobokulova je kratko odgovorila 'da'. U međuvremenu su se pojavile nove fotografije koje prikazuju unutrašnjost izgorenog stana gdje je pronađeno obezglavljeno tijelo Nastje.

Bobokulova je inače muslimanka iz Uzbekistana, te je na lošem ruskom iza rešetaka kazala kako 'Alah šalje drugog proroka da donese poruku mira'. Osim toga, Bobokulova se požalila da je gladna, te da će umrijeti za tjedan dana ukoliko joj ne budu davali hranu.

- Bok svima - rekla je majka troje djece pozdravljajući gomilu novinara koji su se okupili pred sudnicom.

Upitana nada li se da će joj roditelji ubijene djevojčice ikad oprostiti, odgovorila je: 'Neću nikoga moliti. Samo Alaha'.

MAXIM SHEMETOV
Gulchekhra (Gyulchekhra) Bobokulova, a nanny suspected of murdering a child in her care, yawns inside a defendants' cage as she attends a court hearing in Moscow, Russia, March 2, 2016. REUTERS/Maxim Shemetov

Foto: Reuters

Sud je potvrdio da je dadilja uhićena i naredio joj pritvor u trajanju od dva mjeseca dok se istraga nastavlja.

Dok Bobokulova prolazi psihijatrijsku provjeru, istražitelji nastoje ustanoviti je li imala pomagača.

Bobokulova se sumnjiči da je ugušila, a potom kuhinjskim nožem odrezala glavu djevojčici rođenoj 2011. godine koja je imala poteškoće u učenju i epilepsiju. Potom je s glavom u rukama istrčala na ulicu i prijetila da će 'sve raznijeti i vikala 'Alahu Akbar'.

Ruski nacionalni TV kanali odbijaju prenositi vijesti o ovom ubojstvu nakon što je Kremlj kazao kako je slučaj suviše monstruozan da bi se objavljivao na televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 03:44