Stol za šminkanje Malling 80x130x40 cm 1299 kn JYSK

Stol za šminkanje Malling 80x130x40 cm 1299 kn JYSK

KUTAK ZA SEBE

Sigurno ste već zaboravili na njega: Retro toaletni stolić ponovno je hit

  • 24.06.2019. u 08:22

  • Autor:
    • Iva Maria Jurić

Nakratko usporite dnevni ritam, u kojem se često simultano obavlja nekoliko poslova, kreirajući kutak za sebe - počnite s nabavom retro toaletnog stolića koji je ponovno hit u svijetu dizajna.

Uređenje spavaćih soba nekoć je bilo nezamislivo bez ormarića s ogledalom koji je s ostatkom namještaja tvorio savršen, neodvojivi set. Funkcija takvog komada - u kontekstu hiperbrzog potrošačkog društva u kojem se uređivanje uglavnom odvija paralelno s ispijanjem jutarnje kave, a često i u uredu ili u automobilu na putu do posla - danas se možda čini prostorno i sadržajno suvišnom, no nekad je kutak za dotjerivanje posjedovalo gotovo svako kućanstvo.

Ambia toaletni stolić 999 kn LESNINA

A nakon godina odsustva, djelomično i zbog zasićenja životom u kojem svi neprestano nekamo žure, u svijetu dizajna toaletni stolići ponovno su na cijeni. Pojavljuju se u najrazličitijim varijantama i ne zahtijevaju mnogo prostora, ali i dalje omogućuju da sjednemo i uzmemo trenutak za sebe.

 Stolić Pivot studija Raw Edges jednostavan je element skromnih dimenzija koji se naslanja na zid. Dobra je opcija za male prostore jer može služiti i kao radni stol. Sličan komad je i C58, dizajnera Floriana Schmidta, koji se sastoji od samo jedne plohe, dvije noge i kružnog ogledala te je stoga idealna inspiracija za vlastito “uradi sam” rješenje.

R AW EDGES Pivot multifunkcionalni ormarić www.arco.nl

FLORI AN SCHMID Stolić Carla www.zeitraum-moebel.de

Bečki dizajn duo chmara.rosinke je pak osmislio element koji je vješalica za odjeću, ogledalo i prostor za uređivanje u jednom. Sastoji se od jednostavnih drvenih okvira s pomičnim zlatnim detaljima vješalica i držača te se lako može sklopiti i pospremiti.

CHMARA ROSINKE Ormarić s vješalicom i ogledalom A Tailor’s Ritual www.chmararosinke.com

A za one koji su skloniji tradicionalnijim rješenjima tu je stolić Opalina dizajnerice Cristine Celestino. Izveden od potpuno prozirnog ili bojanog stakla s pripadajućim stolcem, djeluje elegantno i rafinirano - baš kao i trenuci kojima služi.

CRISTINA CELESTINO Model Opalina www.tonellidesign.com

Međutim, toaletni stolići uistinu više ne moraju biti jedinstveni elementi, nego ih se može rekreirati i složiti i od komada koji se već nalaze u domu. Za sve one koji nemaju višak prostora preporučuje se koristiti multifunkcionalne komade, poput noćnog ormarića, radnog stola koji se baš i ne koristi ili čak samo obične police koja se uz dodatak ogledala, efektne lampe i stolca lako pretvara u pravi kutak za odmor i uljepšavanje.

ENY LEE PARKER Stolić iz kolekcije WT www.enyleeparker.com

LIGNE ROSET Vanity polica s ogledalom Proning

Stol za šminkanje Malling 80x130x40 cm 1299 kn JYSK

URBAN OUTFITTERS Stolić Marte www.urbanoutfitters.com

Voyage konzola 70x30x75 cm 699,99 kn EMMEZETA

Surađivala Slavica Šagolj