Zagreb, 141216.
Pjevac Damir Urban, fotografiran u Varsavskoj ulici.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX
Zagreb, 141216.
Pjevac Damir Urban, fotografiran u Varsavskoj ulici.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

promjena plana

Dodjela glazbene nagrade Porin 15. svibnja na HRT-u

Dodjela ovogodišnjih glazbenih nagrada Porin neće se održati u Rijeci kao što je planirano, već 15. svibnja na prvom programu Hrvatske televizije i drugom programu Hrvatskoga radija.

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Upravni odbor Porina odluku su donijeli uvažavajući preporuke Stožera civilne zaštite i županijskih epidemioloških službi o prevenciji širenja koronavirusa te zabrani okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Zbog zaštite zdravlja svih glazbenika, ali i svih u organizaciji manifestacije, tako će se ove godine, prvi put u svojoj povijesti Porin održati isključivo kao televizijska emisija, a svi sudionici javit će se iz svojih domova, kako i priliči trenutnoj situaciji, izvijestili su organizatori.

Ističu i kako je novac kojim bi udruge utemeljitelji (HDS i HGU) podržale glazbenu nagradu Porin preusmjeren u fondove pomoći glazbenicima u ovim teškim vremenima.

Povrat za ulaznice kupljene za planiranu dodjelu u Rijeci može se zatražiti na prodajnim mjestima na kojima su kupljene, a ako su ulaznice kupljene putem web stranice Eventima, putem njihove web stranice.

Nominacije za ovogodišnju, 27. Glazbenu nagradu Porin objavljene su u veljači - najviše su ih dobili Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija s albumom "Live at Lisinski" i pjesmom "Iskra", Opća opasnost s albumom "Karta do prošlosti" te Nikola Vranić - J.R. August s albumom "Dangerous Waters".

Zagreb, 121214.
Damir Urban, hrvatski pjevac i tekstopisac.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
U HTV-ovom studiju Anton Marti odrzava se dodjela najvece medijske nagrade Zlatni Studio u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Opca opasnost.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Opća opasnost grupa je godine

 

Dodjela se trebala održati 27. ožujka u riječkom Centru Zamet, a sada se može pratiti u petak, 15. svibnja,  od 20 sati na HTV1 i HR2. Više informacija o samoj nagradi objavit će se idućih dana.


Pročitajte i:

Koronavirus ubio društveni život. Veliki koncert otkazala Vesna Pisarović, Škoro, odgođen Bob Geldof...

Legendarni glazbenik Bob Geldof, začetnik Live Aida, dobio Porina kojeg će mu uručiti u Zagrebu

Josipa Lisac i Tomislav Uhlik dobitnici su Porina za životno djelo