Elemental
FRIŠKO

Elemental objavio novi album: ‘ILICA’ kao testament jednog vremena

Prije desetak dana, grupa Elemental objavila je novi album ‘ILICA’. No ovaj album nije izdan fizički na CD-u, USB-u, ploči ili kazeti, već je izlazak albuma obilježen pomalo neuobičajeno, na platformi Bandcamp, gdje su fanovi i prijatelji benda dobili priliku donacijom ili kupnjom albuma pokazati podršku bendu i njihovom stvaralaštvu, pogotovo u ovo doba koncertne neaktivnosti.

Zajednica okupljena oko Elementala još jednom je pokazala svoje najljepše lice - poruke podrške osim iz Hrvatske i regije, dolazili su iz cijele Europe, daleke Amerike, ali i iz egzotičnog Japana, a sve to povodm novog albuma ''Ilica''. Album je izdan na platformi Bandcamp, gdje svi fanovi i prijatelji banda mogu pomoći donacijom ili kupnjom u doba koncertne pauze uzrokovane pandemijom koju zadnjih mjeseci ''živimo''.

Sibenik, 010118.
Docek Nove Godine 2018 u Sibeniku na glavnom gradskom trgu Poljana uz nastup grupa Elemental i Dubioza Kolektiv
Na fotografiji: Elemental
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX / CROPIX
Album se može poslušati i na YouTube-u.

Album ‘ILICA’ kroz glasove Remi i Shota oslikava priče koje se događaju u svakom gradu. Jednako tako album se mogao zvati ‘Knez Mihajlova’, ‘Marmontova’, ‘Ferhadija’, ‘Stritarjeva’, ‘Kameni most’, ‘Ulica Slobode’ ili nositi ime bilo koje druge ulice regionalne urbane sredine.

Istovremeno, ‘ILICA’ je oda Zagrebu i to onom iz vremena ’starog normalnog’. Kao takav, album je testament vremena koje je minulo, uz nezaoiblazno pitanje hoće li se ono ikada više ponoviti. Čitav album dostuapn je i na YouTubeu.

”Izmislili smo ‘ILICU’ iz prašine gradskog asfalta, kao alkemičari. Uzbudljiva mi je. Ne mogu je se zasititi. Ponekad se pitam, odakle dolaze te naše pjesme? I mislim da je odgovor u kemiji – između nas u bendu, između naših instrumenata, iskustava koje spremamo u svoja srca i gradova koji nam služe kao scenografije naših priča.”, izjavila je Mirela Priselac Remi povodom izlaska albuma.

Elemental

”Naizgled jednostavno, krenulo je stvaranje i ovog posljednjeg malog albuma, kojem je naslov nastao puno prije nego što je ta naša najduža gradska ulica promijenila svoje lice. Kao što nismo znali da će tišina korone nadvladati buku iličkog prometa, a potres joj dotući pročelja i dvorišta, tako nismo bili ni svjesni transformacije koje će proći ova šačica pjesama s kojima smo se igrali. ‘ILICA’ je album transformacija.”, nadodao je Luka Tralić Shot.

Kao i posljednji put, Elemental je samostalno izdao novi album za vlastitu diskografsku kuću ''383records''.

Čitajte i:

Učitelji s naše estrade otkrivaju zašto su stali na stranu štrajkaša: 'Vrijeđaju nas laži koje vidimo u medijima'

Remi otkriva u kakvog se muškarca može zaljubiti, na što najviše troši i kako provodi dane u novom stanu

Odličan Elemental ima novi videospot

Remi: Moj ulazak u Europu

Kad izgubimo najmilije: Koje su faze žalovanja - što je normalno, a kad nam je potrebna pomoć

Politika puna glazbenika! Pjevač Begina objavio da stupa u politiku, nabrojao i listu svojih ciljeva

Svi su gore: Mali, a veliki festival 'Nesvrstani' okupit će rekordan broj umjetnika i popratnih programa

Neočekivana reakcija Novaka Đokovića: Zbog naleta emocija nije mogao suspregnuti suze

Ana Begić iščekuje važan datum: Glumica blista i ne skriva sreću zbog povratka na omiljeno mjesto

Linker
18. travanj 2024 19:41