Getty Images
Work, work, work

Ušla u povijest: Rihanna proglašena najbogatijom glazbenicom na svijetu, 'prešišala' čak i Madonnu

Pjevačica je čak prestigla Eltona Johna i Micka Jaggera te se 'ugurala' među pet financijski najpotkovanijih u svijetu glazbe, a sve zbog toga što ima glad za radom i uspjehom i ne da joj itko soli pamet.

Otkako se pojavila na glazbenoj sceni, Rihanna je vrlo brzo stekla naklonost publike, a prije nekoliko godina pokazala je da ima 'nos za biznis' i u modnom te beauty svijetu. Od prvog singla 2005. 'Pon de Replay' i albuma 'Music of the Sun', 14 je puta zasjela na prvo mjesto glazbenih top ljestvica.

Iako od 2016. nije snimila novi album (uporno tvrdi da radi na njemu), nastavila je zarađivati putem svojih modnih i beauty brendova.

Njezino bogatstvo procjenjuje se na 478 milijuna funti, što je više od četiri milijarde kuna, zbog čega je najbogatija glazbenica na svijetu.

Za usporedbu, Madonna na računu ima 462 milijuna funti, Celine Dion drži 365 milijuna, dok Beyonce ima 325 milijuna funti u džepu.

3-6-2019

Rihanna models her new lingerie line for her fashion brand
Profimedia, Planet
Rihanna kao model u novoj "Savage x Fenty" kampanji.

Glazbenica porijeklom s Barbadosa sada živi u Londonu te je prošle godine debitirala na Sunday Times listi najbogatijih glazbenika u Velikoj Britaniji. Zauzela je treće mjesto iza Andrewa Lloyda Webbera i Sir Paula McCartneya koji drže zajedničko prvo mjesto s 800 milijuna funti.

Prešišala i Eltona Johna

Rihanni su se među 10 najbogatijih glazbenika u Velikoj Britaniji pridružili Sir Elton John i Sir Mick Jagger, kao i Olivia i Dani Harrison, Keith Richards, Sir Ringo Star, Michael Flatley, Ed Sheeran te Sir Rod Stewart i Sting koji imaju 200 milijuna funti na računu.

NEW YORK, NY - MAY 04:  Rihanna attends the
Getty Images
Rihanna na Met Gali 2015.

"Dani kada je dominiralo naslijeđeno bogatstvo, vlastelinstvo i masa pretežito bijelih, sredovječnih i starijih muškaraca definitivno su iza nas. Rihanna je vrlo dobar primjer nekoga tko je odrastao u ne tako sjajnim uvjetima te je svojim radom i odlučnošću postigla zaista puno. Čak se i njezina pjesma zove 'Work'", rekao je Robert Watts koji svake godine sastavlja Sunday Times listu najbogatijih pojedinaca.

Čitajte i:

Rihanna ne prestaje oduševljavati, nova Fenty kolekcija osvojila još jednu nagradu: 'Treba joj se nakloniti'

Nije dugo tugovala: Nakon prekida s milijarderom, Rihanna se spetljala s problematičnim reperom

Posljednji udarac Victoria's Secretu: Kako je pjevačica s Barbadosa nadmašila kultni brend donjeg rublja

Rihanna svojim brendom mijenja modnu povijest: 'Jedino pravilo jest da pravila nema'

Linker
09. travanj 2024 20:45