Robert Kalčić
Prijateljstvo i posao

Glazbenici iz Rijeke nerazdvojni već više od 20 godina: 'Život zaista može iznenaditi na razne načine'

Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiančić ovih su dana predstavili svoj treći zajednički duet, a u razgovoru za Gloria.hr otkrili su kako izgledaju njihove poslovne suradnje, ali i međusobna podrška i druženje, koje im pomaže da prebrode i najteže trenutke.

Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiančić ovih su dana predstavili svoj treći zajednički duet, a u razgovoru za Gloria.hr otkrili su kako izgledaju njihove poslovne suradnje, ali i međusobna podrška i druženje, koje im pomaže da prebrode i najteže trenutke.

Dugogodišnji prijatelji i kolege, dokaz su da se privatno i poslovno itekako može miješati te uz kvalitetno provedeno vrijeme moguće je dobiti i odličan rezultat, a upravo tako je dvoje riječkih glazbenika objavilo duet tim povodom su Sandro Bastiančić iz En Faca i Nikolina Tomljanović poznata E.N-I.-ca za Gloria.hr otkrili kako to izgleda kad se druže i kad rade.

S pjesmom "Letimo dalje" predstavit će se na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama, napisao ju je Sandro prije proljeća, za vrijeme posljednjih trzaja zime, a kako kaže glazbenik to je pjesma koja se suprotstavlja svemu negativnom i donosi dašak optimizma i veselja u naš svakodnevni društveni prostor.

Ubrzo su pjesmu zajedno otpjevali i snimili spot u predivnom zaleđu Crikvenice točnije u Driveniku i Triblju, u režiji Igora Modrića.

Robert Kalčić
S pjesmom 'Letimo dalje' predstavit će se na ovogodišnjem CMC festivalu

Na pitanje, kada su ga snimali Sandro odgovara: "Nakon korone, nadam se ne između dvije korone".

S glazbenicima smo razgovarali ipak o ljepšim stvarima u životu, a ne o koronavirusu. Tako su nam otkrili da su prijatelji toliko dugo da ne znaju točan dan, otprilike je to negdje iz 1997. kada su se i upoznali.

Djetinje fore i zajedničko smijanje

"Ne znam točno otkad se poznajemo, ali prijateljstvo se produbilo našim prvim zajedničkim singlom 'Bit će sve u redu'. Tada smo dobili priliku intenzivnije se družiti i upoznati i presretna sam zbog toga. Sandro je napisao pjesmu za mene, a iz toga se rodila želja za zajedničkim singlom i onda smo se nekako sve više počeli privatno družiti, obiteljski", ispričala je Nikolina za Gloria.hr.

A kad se njih dvoje susretne ne prestaju se smijati, pjevačica tvrdi da je svaki put doslovno boli trbuh od smijeha, a njihove interne, dječje fore, drugi možda ne bi razumjeli.

"Pamtim prve Nikolinine suze od smijeha, kad sam joj pričao zgode iz Osijeka, s prijateljicom Klacom i njenom mamom. Taj smijeh neću nikad zaboraviti", prisjetio se najdraže uspomene Sandro.

Prvu suradnju ostvarili su još u svojim matičnim bendovima, kada su E.N.I.-ce gostovale na pjesmi En Facea "Stariji smo jedan dan". Iako se kroz godine nakupilo dogodovština i suradnji, neke stvari posebno su im urezane u srce.

Promo
Nikolina i Sandro poznaju se još od devedesetih, a zahvaljujući brojnim suradnjama postali su dobri prijatelji.

"Daleko najljepša uspomena je povezivanje naših dviju obitelji! Najljepše mi je čuti i vidjeti koliko su moji oduševljeni Nikolinom, Jakobom i neodoljivom Salomé", ispričao je Bastiančić. Otkrio nam je i da je njemu najdraža pjesma E.N.I. "Oči su ti ocean". Dok riječka pjevačica iz bogatog opusa svog kolege i njegova benda En Face, odabrala je "Dan kao san".

Ljubav prije svega

"Drago mi je sjećanje na Sandrovu podršku kad sam mu rekla da namjeravam napraviti svoj prvi koncert. U njegovim riječima osjećala se velika podrška, oduševljenje i osjećaj da se mogu na njega osloniti", opisala je glazbenica.

"Rječit, inteligentan, duhovit i jednostavan. Odličan poznavatelj glazbe i veliki fan gramofonskih ploča - i NK Rijeke", opisala je Nikolina Sandra u dvije rečenice.

On za sebe tvrdi da su mu najbitniji ljubav, obitelj i skromnost. "Ljubav je neiscrpna inspiracija, treba joj dati zasluženu dimenziju i govoriti o njoj biranim riječima, isto tako i izražavati ljubav na poseban način. Nisu dovoljne samo riječi, dobrodošle su geste, ponašanje, nešto između redaka. Ljubav je najjače gorivo, ljubav je nova dimenzija", kazao je ovaj glazbenik.

A riječi kojima je opisao kolegicu, otkrivaju i zašto toliko često surađuju, ovo im je, naime treći duet i kako su nam najavili, ne misle stati.

"Nikolina je poletna i motorična lijepa gospođa. Krajnje jednostavna, najzahvalnija za suradnju u glazbi, uvijek mi daje dobar vjetar u leđa njeno oduševljenje nekom mojom pjesmom", kazao je Bastiančić.

Obitelj i ljubav najvažniji su ovoj riječkoj pjevačici.

Pjevačica i članica skupine E.N.I. - koja je kao projekt trenutno na pauzi, kako bi se sve četiri posvetile drugim projektima, samu sebe opisuje kroz obitelj. "Puno razmišljam općenito o životu, skromnosti i zaista sam odavno osvijestila koliko su važni obitelj, ljubav, zdravlje. Oni donose mir, a mir je najveći prijatelj. Imam divnu obitelj, puno vremena provodimo skupa. Ljubimo se, mazimo, podržavamo, iskazujemo ljubav. Što čovjeku više treba?", kazala je Nikolina.

S planovima - skromno

Kako su sami spomenuli, situacija s koronavirusom i dalje je neizvjesna, ne znamo očekuje li nas drugi val, niti što će to svima donijeti. Za vrijeme proteklih mjeseci pandemije, kao glazbenici, imali su svoj način 'preživljavanja'.

"Meni se svaki dan motala po glavi pjesma Tome Bebića - 'Ča smo na ovom svitu", kratko je kazao Sandro. Nikolina, koja je uz glazbu i učiteljica u jednoj riječkoj osnovnoj školi, u svom korona-iskustvo pronašla je pozitivnu stranu.

"Život nas zaista može iznenaditi na razne načine. Znala sam da me korona ne može ustrašiti, da period izolacije može biti na neki način blagoslov što sam svaki dan od 0 do 24 sa svojom familijom", kazala je Nikolina.

Zbog nove situacije, Sandro se veseli malobrojnim gažama, kao da je na početku karijere.

Osim što se pripremaju za nastup na CMC festivalu u Vodicama, koji je zakazan za 4. rujna, glazbenici polako, ali zaista polako i s oprezom planiraju ljeto.

"Nisam znao da će me toliko oduševiti dvije dogovorene ljetne gaže. Ako ih bude još, svakoj ću se veseliti kao da je prva. Planiram dovršiti kantautorski album, vratiti se svom matičnom bendu En Face i raditi pjesme za povratnički album. S Nikolinom dogovoriti još pjesama, u planu je jedna i na engleskom jeziku. Čuvati moje Bastiančiće i sanjati dobar ždrijeb NK Rijeci u Europi", nabrojao je Sandro svoje ljetne planove.

Pjevačica je otkrila kako voli ovo godišnje doba koje nam je upravo počelo. "Moji najbliži znaju koliko me raduje ljeto. Moj plan je čisto uživanje s obitelji. Sunce, more, plaža, Senj. S obzirom na novonastalu situaciju brinem, ali nadam se da će ipak biti dogovorenih ljetnih festivala. Očekuju me Šibenski festival u kolovozu i CMC u rujnu sa Sandrom", najavila je.

Spot za pjesmu 'Letimo dalje' snimili su u zaleđu Crikvenice.

Za kraj smo ih zamolili da jedno drugome požele nešto, na što je Sandro vrlo brzo 'ispalio': "Ostani đubre do kraja!" Nakon čega se počeo smijati. Nikolina je objasnila kako je to samo jedna od njihovih internih fora, uz koje se smiju.

"Što bih mu poželjela? Da još puno dobrih pjesama napiše. To ne treba željeti, to se podrazumijeva. Dakle, samo zdravlje, zdravlje i zdravlje njemu i njegovoj divnoj familiji", poželjela je Nikolina svom prijatelju.

Pročitajte i:

Nikolina Tomljanović: 'Prekrasna djevojčica iz Afrike morala je biti moja kći'

Članica grupe E.N.I. uživa u majčinstvu: 'Salomé stalno pjevuši moje pjesme'

Nikolina Tomljanović: 'Jedva čekam izljubiti jednu posebnu osobu'

EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST PJEVAČICE: Put do majčinstva bio je težak

Linker
26. travanj 2024 03:51