Vedran Peteh
Klub 50 plus

Pedesete nikad nisu izgledale tako dobro! Ove žene izgledaju bolje nego ikad, a znamo i njihovu tajnu

Sedam dama koje su nam vječna inspiracija i motivacija da se nikada ne smijemo prepustiti i zapustiti te da i nakon pedesete godine žene mogu izgledati moćno.

One redefiniraju brojeve i dob. Do njihove vladavine za žene se govorilo da izgledaju dobro za svoje godine, očekivalo se da se oblače u skladu sa svojom dobi, a u tim pravilima pedesete su bile zlaćani sumrak života, taman prije penzije - kada je svakoj ženi preporučeno da se dobro zamota i nađe neko skroivto mjesto daleko od svih.

Ali naše dame ta su pravila pregazile svojim visokim potpeticama i savršeno utreniranim nogama, koje rado pokazuju bez ikakvih ustezanja o tome što bi jedna žena u tim godinama trebala nositi i kako se ponašati.

One su promoteri zdravog načina života, marljivog vježbanja i uravnotežene prehrane, obožavaju ih ljudi diljem svijeta, a one s njima rado dijele tajne koje im daju njihovi treneri. U pedesetima su došle u formu života i ne misle tu stati.

Mila Elegović, 50

Glumica koja je nedavno proslavila 50. rođendan otkrila je i čega se sve odriče da bi postigla svoj mladoliki izgled s kojim si može dopustiti naslovnicu snimljenu u kupaćem kostimu.

"Prije korone sam dva-tri puta tjedno išla u teretanu, a sada trčim i vježbam uz pomoć mobilnih aplikacija. Svaki dan za određeni dio tijela odradim polusatni trening: sklekove, čučnjeve, zgibove...", otkrila je Mila čitateljicama Glorije. Kazala je i da je u pokretu cijeli život, a za dugotrajne rezultate najbitniji su disciplina i kontinuitet.

Jennifer Lopez, 51

Ne samo da je u formi života, ova rođena Njujorčanka redefinirala je pojam ljepote kada je zagazila na scenu. Kao mlada glumica i pjevačica latino korijena, bila je trn u oku mnogih 'estetskih bardova' koji su joj zamjerali - prevelike obline. Ona im je odgovorila tako da je svoju slavnu stražnjicu osigurala na milijun dolara. A sada, trideset godina kasnije, J.Lo i dalje njeguje svoje tijelo baš kao da je to najveća imovina koju ima. Prošle godine naučila je i savladala ples oko šipke za film "Hustlers", a u veljači je svojom izvedbom na polufinalu Super Bowla bacila u trans gledatelje diljem svijeta.

Ne krije da joj je ples omiljen način tjelovježbe te je na svojim društvenim mrežama, pokrenula plesni izazov. Često objavljuje slike nakon treninga, iz kojih je vidljivo da joj je ono neizostavna dnevna rutina, a o desetodnevnom detoxu od svih šećera uvelike je govorila i u intervjuima.

Jennifer Aniston, 51

Otkako se u devedesetima pojavila u hit seriji "Prijatelji" Jennifer Aniston postala je sinonim za dvije stvari - odličnu frizuru i fenomenalnu figuru. O njegovanoj kosi ispisani su arci i arci papira, a o njima uglavnom govori njezin frizer koji je i osmislio slavnu 'Anistonicu'. A o njenim zdravim navikama, govorili su i njezini prijatelji i ona sama. Nakon što je kao mlada djevojka odbacila nezdravu hranu poput majoneze i junk fooda - počela je kuhati za sebe i prijateljice, Courtney Cox otkrila je kako im je upravo Jen na snimanje nosila zdjele salate za gablec.

Ljubav i ovisnost prema tjelovježbi Aniston ne krije, ako će je paparazzi igdje uhvatiti, onda je to za vrijeme jogginga na plaži. A ova hollywoodska zvijezda rado dijeli i savjete svojih trenera - za lijepo tonirano i vretenasto tijelo zaslužna je kombinacija različitog tipa vježbe. Prema preporuci trenera Jen izmjenjuje kardio, jogu do boks. Svoju fenomenalnu figuru rado pokazuje u elegantnim svilenim i minimalističkim komadima, koji ne trpe donje rublje, kako smo vidjeli na dodjeli SAG nagrada. Tako nešto ne mogu si priuštiti ni mnogo, mnogo mlađe žene.

Elizabeth Hurley, 55

Engleska glumica koja je još u mladosti odskočila zbog svog atraktivnog izgleda pravo je utjelovljenje one uzrečice da stari kao dobro vino. Svoju je najveću ljubav pretvorila i u posao - a riječ je o plaži i odjeći za istu. Hurley je pokrenula marku odjeće koju je nazvala jednostavno Elizabeth Hurley Beach. Iako je prevalila polovicu petog desetljeća ova poslovna žena zna da je sama sebi najbolji model tako da na društvenim mrežama, gotovo svaki bikini koji ima u liniji i sama isproba i objavi.

Svojom figurom i mladolikim izgledom oduševljava svijet, a Elizabeth je najviše ponosna na svog 18-godišnjeg sina Demiana koji je krenuo majčinim stopama - odradivši već neke iznimno zapažene modne editoriale. Ono zbog čega su svi oduševljeni je frapantna sličnost između sina i majke.

Monica Bellucci, 55

Bezvremenska Talijanka koju obožavaju i muškarci i žene godinama je sinonim za ono što mnogi vole reći "pravu ženu". Ni u svojim pedesetima to nije prestala biti, tako Monica i dalje odrađuje snimanja u kojima pozira samo u korzetima, donjem rublju i bikinijima. No, ako se pitate u čemu je tajna, sama glumica baš nije od velike pomoći.

Poznata je po izjavama da mrzi vježbanje te da ako se udeblja - odjene crno od glave do pete. Tako da od Monice možemo preuzeti taj fenomenalan stav i samouvjerenost kojom zrači.

Ana Sasso, 57

Jedna od apsolutnih vladarica naših plaža je Ana Sasso i to već gotovo 40 godina. Mladolika Splićanka u 58. godini izgleda bolje nego ikad te bez ikakvih ustezanja dijeli svoje fotografije u bikiniju. Na Aninom Instagramu je vrlo jasno da ona voli more, plažu i sunčanje. Tajnu svog izgleda podijelila je s pratiteljima na Instagramu.

"Vježbom i ishranom", kazala je Ana što je zaslužno za njezin dobar izgled. Osim toga Sasso često snima svoje vježbe i to objavljuje, stoga ako vam treba inspiracije pogledajte kako ona to radi.

Sanja Vejnović, 58

Krasi je epitet jedne od naših najljepših glumica, što joj kako kaže Sanja Vejnović laska. "Fotografiram se u normalnoj svakodnevici, kako perem prozore i sve. Nisam nikad krila godine ni ništa i ne smeta mi se pokazati bez šminke", otkrila je.

Svojevremeno se Sanja se našla na listi priznate stranice IMDB među najljepšim glumicama starijima od 40 godina. "Bilo je to lijepo. Naći se sa svim tim poznatim kolegicama. Laska ti, naravno", rekla je.

Pročitajte i:

Savršene proporcije Mile Elegović! Glumica o kilogramima, zahvatima i suživotu s bivšim suprugom

Sanja Vejnović: 'Fotografiram se kako perem prozore i ne smeta mi se pokazati bez šminke'

Fotka koja je iznenadila fanove Jennifer Lopez: Je li ipak pretjerala s vježbanjem u karanteni?

Možete li vjerovati koliko ima godina? Elizabeth ponovno oduševljava svojim izgledom u mikro bikiniju

Linker
19. travanj 2024 15:58