Obožavatelji pjevačice traže da se ukine skrbništvo koje već 12 godina nad njom ima njezin otac.
 BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Obožavatelji apeliraju

Skrbništvo nad Britney Spears sada traži njezina majka! Širi se pokret o 'oslobođenju' pjevačice

Lynne Spears predala je papire za skrbništvo nad svojom odraslom kćeri. Britney Spears već 12 godina je pod nadzorom svog oca, ne može sama donositi odluke o svojim financijama, zdravlju i poslu. U kolovozu će se održati novo vještačenje koje će procijeniti treba li Britney i dalje skrbnika.

Pokret za slobodu Britney Spears ponovno se pojavio na društvenim mrežama, a pod hashtagom #FreeBritney ljudi apeliraju da pjevačicu treba 'osloboditi'. Njezina je majka, naime, ovih dana predala na sudu zahtjev da ima uvid i ovlasti upravljati financijama svoje kćeri. Lynne Spears predala je, naime, novi zahtjev putem svojih odvjetnika, a njime traži kontrolu na financijama slavne pjevačice. Sve do rujna 2019. to je činio otac slavne Britney, a tada se povukao iz zdravstvenih razloga, piše Independent.

Podsjetimo, Britney od 2008. godine nema pravnu kontrolu nad svojim financijama, ali i nizom drugih odluka. Otac je, naime, imao svojevrsno zakonsko skrbništvo nad odraslom osobom, a ono se obično daje onda kada odrasla osoba nije sposobna sama donositi vlastite životne odluke.

Već 12 godina pjevačica ne donosi odluke koje se tiču njezinog života

Nakon što je pjevačica 2007. imala teški živčani slom u javnosti, roditelji su je stavili pod kontrolu, odnosno, učinio je to njezin otac Jamie Spears. Od 2008. su sve njezine nekretnine, novčana sredstva i veće životne odluke pod njegovom kontrolom. Nakon što se njezin otac nedavno povukao, sada ovlasti traži njezina majka, sve uoči novog vještačenja koje će se nad Britney provesti u kolovozu ove godine.

Menadžer tvrdi da dobro da pjevačica ima skrbnika

Obožavatelji pjevačice stoga smatraju da se nad Britney vodi sustavna i nepotrebna kontrola pa misle da je treba izbaviti. Stoga se hashtag #FreeBritney povremeno javlja u društvenim mrežama, a uoči najnovijeg vještačenja pokret se ponovno aktivirao.

Los Angeles premiere of
O'Connor/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Otkako je Spears doživjela teški živčani slom, skrbništvo nad njom ima njezin otac, koji donosi odluke o financijskom i privatnom životu svoje kćeri.

Britney, nažalost, već godinama ne donosi vlastite odluke, niti poslovne niti privatne. Njezin menadžer Larry Rudolph tvrdi da je to za pjevačicu dobra stvar jer joj pomaže da odlučuje ispravno kada je karijera u pitanju. Stvari su to, tvrdi Rudolph, koje ona ne može sama. Obožavatelji, pak, smatraju da je pjevačica u svojevrsnom 'kavezu', začaranom krugu kontrole iz koje ne može izaći sama i već su pomalo opsjednuti idejom da Britney treba spasiti.

Čitajte i:

Što se događa s Britney Spears? Objave s Instagrama sve su bizarnije, a puno je toga i nestalo

Britney Spears uživa na plaži: Bikini, maska i dečko pod rukom, ni pandemija im ne može pokvariti dan

Imali su gadan prekid, a sada si tepaju bez kočnica: Izgleda da vrijeme stvarno liječi sve

Stalno se bori s mentalnim problemima, a sada je hitno završila u bolnici zbog ozbiljne ozljede

Od Gagine mesne haljine do 'Rambo' looka Lindsay Lohan: Ovo su najveći modni i beauty promašaji posljednjeg desetljeća

Progovorila i sestra pjevačice: 'Ostavite mi Britney, bila sam uz nju prije vas i ostat ću puno duže'

Linker
19. travanj 2024 23:19