CURAPROX
Briga o oralnoj higijeni

Krvarenje desni kao znak upozorenja

Loša oralna higijena glavni je uzrok gingivitisa i parodontitisa, što osim na zdravlje usne šupljine utječe i na zdravlje cijelog organizma.

Zdrave desni ne krvare! Ukoliko su vaše desni zdrave, one neće krvariti kada jedete jabuku, perete zube, pa niti na redovnom pregledu kod vašeg doktora dentalne medicine. No ukoliko ste ipak uočili krvarenje desni, shvatite to kao znak upozorenja, koji ukazuje na upalu desni (gingivitis) ili na upalu parodonta (parodontitis). U najgorem slučaju, gubitak zuba je moguć. Zdrave desni su blijedo ružičaste boje i izgledom slične površini narančine kore, dok su bolesne i upaljene desni tamno crvene boje, mekane i osjetljive. Takve desni lako prokrvare i čest su uzrok neugodnog zadaha.

Uzrok: loša oralna higijena

Glavni uzrok upale i krvarenja desni je loša oralna higijena. Bakterijske naslage nakupljaju se na zubima koji nisu temeljito očišćeni. Rub između zuba i desni (sulkus) posebno je ugrožen. Bakterije u naslagama luče štetne metaboličke proizvode tzv. endotoksine, koji izazivaju odgovor u imunološkom sistemu. Taj imunološki odgovor izaziva upalu, koja dovodi do povlačenja desni. Ukoliko se infekcija ne liječi, ona napada parodont, a na kraju i samu čeljust. Rizici se ne ograničavaju samo na usnu šupljinu, već je ugrožen i cijeli organizam. Stanja kao što su: infarkt, moždani udar, prijevremeni porod i niska porođajna težina djece, znatno su izloženije osobe s uznapredovalim upalama zubnog tkiva (npr. parodontitis) u odnosu na ljude sa zdravim zubnim tkivima.

image
Povremena krvarenja često su znak da trebate bolje prati vaše zube. Nikako nemojte prestati četkati zube kako biste zaustavili krvarenje, jer će se upala desni samo pogoršati.
CURAPROX


Bolje četkanje

Povremena krvarenja često su znak da trebate bolje prati vaše zube. Nikako nemojte prestati četkati zube kako biste zaustavili krvarenje, jer će se upala desni samo pogoršati. Plak se mora ukloniti, inače desni neće ozdraviti. A to je jedino moguće uporabom mekane i guste četkice za zube i međuzubne četkice.

image
Zahvaljujući mekanim, tankim i gusto posloženim vlaknima četkica CURAPROX CS 5460 neće traumatizirati desni i efikasno će očistiti zubne površine.
CURAPROX

Izaberite četkicu sa što je moguće više mekanih vlakana, tankih i gusto posloženih, koja neće traumatizirati desni i koja će efikasno očistiti zubne površine, kao što je CURAPROX CS 5460. Za najbolje rezultate, neophodno je postaviti pola vlakna na desni, pola na zube, uz lagane kružne pokrete i minimalan pritisak. Video upute možete pogledati na Youtube kanalu: Curaprox Hrvatska.


Zašto zubni konac nije dobar?

Međuzubna četkica je jedinstven proizvod koji uvelike nadmašuje konac za zube.

image
Međuzubna četkica nije toliko traumatična za desni kao konac i može očistiti zaostale zubne naslage iz baš svih međuzubnih prostora u ustima.
CURAPROX

Takva četkica svojom veličinom i oblikom jednostavno se prilagođava različitim veličinama međuzubnih prostora i jednom kada se naviknete na nju, postaje svakodnevno neizostavno pomagalo za zdrave zube.

image
Četkicom se može očistiti 70% zubnih površina, dok međuzubna četkica čisti preostalih 30%.
CURAPROX

Jednom kada higijena zuba i desni postane svakodnevna i temeljita, nema mogućnosti da bakterije plaka razviju svoj štetan utjecaj na zubna tkiva. Vaši zubi će vam biti zahvalni, a u konačnici, profitirat ćete i financijski jer ćete značajno smanjiti troškove skupih popravaka i liječenja u ordinacijama dentalne medicine.

Linker
25. veljača 2021 17:07