Young woman at home eating a healthy breakfast with strawberries and yogurt
 Foto: istock
ODRŽAVANJE

5 jutarnjih rituala za zdrav početak dana

Ako ste imali problema s celulitom, znate koliko je tvrdoglav. Trik je u svakodnevnim navikama koje će s vremenom zaustaviti pogoršavanje izgleda kože i smanjiti vidljivost celulita. Ključno je započeti dan kako treba – jer po jutru se dan poznaje – zbog čega vam donosimo pet jutarnjih rituala koji će, ako vam postanu navika, biti glavni saveznici u borbi protiv narančine kore.

Voda s limunom

Jednostavan ritual koji donosi velike rezultate. Topla voda s limunom ne utječe samo na celulit, već i na način na koji će tijelo procesuirati hranu koju ćemo unijeti tijekom dana, a s obzirom da je limun bogat vitaminom C utječe i na jačanje imuniteta.

Jutarnje vježbanje

Rutina koja će najteže pasti onima koji se teško bude. Bilo bi najbolje kada biste se ujutro dobro iznojili, ali ako su vam kardio i vježbe snage ipak malo previše, možete se barem istegnuti ili odraditi popularni “pozdrav suncu”. Korist ćete imati i od hodanja ili bicikliranja do posla – bitno da se krećete.

Hladan tuš

Iako je u toploj vodi mnogo ugodnije, hladan tuš ima brojne prednosti za zdravlje. Osobe koje se svakodnevno tuširaju u hladnoj vodi imaju snažniji imunitet, koža i kosa im izgledaju zdravije i sjajnije, te hladna voda pridonosi detoksikaciji. Tuširanje hladnom vodom potiče izmjenu tvari i poboljšava cirkulaciju – što je ključno u borbi protiv celulita.

Doručak

Jednako kao što postoji doručak koji će povećati celulit ako ga svaki dan jedete, tako postoji i onaj koji će vam pomoći da ga se riješite. Jutro započnite superhranom – ili namirnicama koje tope masti.

Nigdje bez vode

Nemojte zaboraviti na dovoljan unos vode. Dehidracija organizma pospješuje stvaranje celulita zbog čega treba pripaziti da unosite dovoljno tekućine, a u tome vam mogu pomoći i aplikacije.

Linker
26. travanj 2024 03:43