John_Pavlish_600
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Anđa Marić: Želim svom djetetu pokazati kako da se nosi s nedaćama

U ekskluzivnom intervjuu za Gloriju, zagrebačka pjevačica Anđa Marić (37) otkriva kako se nosi s encefalomijelitisom, teškom bolešću središnjeg živčanog sustava, zbog koje su joj liječnici prognozirali život u kolicima.

Tijekom gotovo četverogodišnje sudske bitke s bivšim suprugom Promožem Dolničarom (40) za skrb nad sinom Gašperom (10), utjehu je pronašla u pisanju nedavno objavljenog dječjeg romana “Afra”, pripovijesti o minijaturnom stvorenju čupave narančaste kose koje pomaže djevojčici Đurđi i njezinim prijateljima da shvate koliko vrijede. U njemu Anđa djecu uči pravim vrijednostima, koje je i sama pronašla u odnosu između sebe i sina nakon što je oboljela.

Kako ste sinu objasnili da ste teško bolesni?

– Rekla sam mu kad su mi ga roditelji doveli u bolnicu u Zagrebu. Nije shvatio ozbiljnost situacije, igrao se podižući dijelove mog bolničkog kreveta. Rekao je: “Mama, bit će sve u redu”, i zagrlio me. S vremenom mu je ipak postalo jasno. On mi već godinu i pol nosi stvari iz dućana, odlazi na bankomat, a prije nego što sam nabavila štap, kad bismo zajedno izlazili, oslanjala sam se na njega. Objasnila sam mu da čovjek nije velik po tome da nikad ne padne, nego po tome iz koliko duboke rupe može izaći. Ja želim svom djetetu pokazati na vlastitom primjeru kako da se nosi s nedaćama. Uvijek treba naći nešto pozitivno i uhvatiti se za to.

Cijeli intervju s Anđom Marić pročitajte u novoj Gloriji koja je u prodaji od 20. lipnja. Njezina knjiga “Afra” može se kupiti u dućanima Lega-Lega ili u njihovom web-shopu http://www.lega-lega.com/

Kristinka Šćavina

Linker
15. travanj 2024 20:34