Flickr
ZDRAVA PREHRANA

Doručak šampiona - recept za vitku liniju

Endokrinologinja Daniela Jakubowicz provela je zanimljivo istraživanje među pretilim ženama te im osmislila poseban plan prehrane, koja se prije svega temeljila na obilnom doručku.

Istraživanje je postavila na način da je jednoj skupini žena propisala doručak od samo 290 kalorija, dok je drugoj skupini propisala doručak od čak 610 kalorija te je nakon osam mjeseci mjerila rezultate kod obje skupine.

S obzirom na dosad poznate činjenice o prehrani, rezultati su bili iznenađujući i suprotni od očekivanog: skupina žena s obilnim doručkom izgubila je 21 posto tjelesne težine, dok je skupina žena sa niskokaloričnim doručkom izgubila tek 4,5 posto tjelesne težine.

Doktorica je ponudila i objašnjenje tog fenomena, a ono se temelji na činjenici da obilan doručak pomaže u buđenju organizma i pokretanju metabolizma, troši više kalorija tijekom dana i više masnoća za vrijeme noći.

Doručak šampiona, koji je idealan za zdravo mršavljenje, prema doktorici Jakubowicz, sastoji se od sljedećih namirnica koje možete kombinirati kako želite, ali je bitno da ih konzumirate prije devet sati ujutro:

1 čaša mlijeka, dvije kriške sira 85 grama bezmasnog mesa dvije žlice cjelovitih žitarica jedne žlice maslaca 28 grama čokolade

Linker
15. travanj 2024 16:08