MOJE PUTOVANJE

Indiru Vladić oduševili bostonski kafići

– Tijekom američke turneje, koja je trajala gotovo cijeli listopad, s grupom Colonia obišla sam osam gradova na Istočnoj obali – Chicago, Atlantu, Detroit, Cleveland, New York, St. Louis, Des Moines i Boston. Sve su to metropole koje fasciniraju svojom veličinom, no Boston – u kojem smo održali svoj posljednji nastup na turneji – posve je drukčiji od svega što smo vidjeli i doživjeli jer djeluje gotovo europski – zabilježila je Indira Vladić koju je posebno oduševilo što je pronašla kafić u kojem se na kavi – sjedi.

– Na moju veliku radost Boston je prepun kafića s terasama na kojima možete – na tipično hrvatski način – sjesti, odmoriti se i barem dva sata raspravljati o životu. Stanovnici ostalih američkih gradova nemaju taj običaj – uzmu kavu u kartonskoj čaši i piju je negdje drugdje, pa makar i na ulici – objasnila je.

Pročitali ste skraćeni putopis Indire Vladić, a sve dogodovštine s američke turneje grupe Colonia pronađite u novom broju časopisa Gloria (br. 933) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
02. svibanj 2024 11:29