NOVA FRIZURA

Larisa Navojec: Nakon 15 godina opet imam kratku kosu

Kad poželi promjenu u životu, žena obično mijenja dečka ili frizuru. Larisa Navojec (34), nije ni pomislila da ‘ostavi’ svoje dečke, supruga, glumca Gorana Navojca , i njihovog 15-mjesečnog sinčića Grgura, a ne želi mijenjati ni svoj posao. Iako je ljeto i vrijeme odmora, poznata zagrebačka plesačica i koreografkinja živi i radi ‘sto na sat’ – priprema međunarodni festival mladih koreografa, koji će se u listopadu održati u Zagrebu, i uređuje novi prostor za svoj Plesni centar Tala. A na drastično skraćivanje kose odlučila se iz potrebe.

Što je bilo presudno da se ošišate? – Zbog posla mi je većinu vremena čvrsto stegnuta u rep pa mi je korijen kose, osobito na tjemenu, oslabio, i kosa se tu prorijedila. Sličan problem imala sam i dva mjeseca nakon porođaja – kosa mi je odjednom počela jako opadati. Mijenjala sam šampone, hranila je maskama, ali ništa nije pomoglo. Više nisam imala ni živaca ni vremena razmišljati što ću i, eto, sad sam je posve skratila. Osim toga, zaželjela sam se promjene.

Jeste li požalili? – Ne. Doduše, noć prije odlaska frizeru nisam mogla spavati, jer posljednjih 15 godina sam imala baš dugu kosu. A onda sam se sjetila da mi kratko zapravo dobro pristaje, i mirno zaspala.

U čije ruke ste se predali? – Godinama surađujem s Keune Akademijom Hrvatska i upravo njihov stilist Antun Marić mi je predložio tu frizuru. Stoga je bilo logično da je on i napravi.

Biste li se ošišali na ‘nulericu’? – Za neku kazališnu predstavu ili film, da, ali, privatno ne. Možda na dužinu dva, tri centimetra. Moj Goran kaže da bi mi još kraća kosa još ljepše pristajala.

Koliko, po vašem mišljenju, dužina kose doprinosi seksepilu žene? – Seksepil dolazi iznutra, žena mora biti sigurna, svjesna svog tijela, svojih pokreta. Žena obrijane glave može biti seksepilnija od one dugokose. Jeste li zbog dužine kose promijenili način šminkanja? – Bez rumenila, sjajila i maskare ne izlazim. No, uz kratku kosu treba jako naglasiti oči jer one ‘nose’ lice, a na usnice nanosim samo lagani, neutralan ruž.

Koji vam je postupak uljep­­­šavanja najdraži? – Jednom mjesečno odlazim kozmetičarki na čišćenje i hranjenje lica, a depilacija i masaža su mi obvezni tretmani.

Vaš omiljeni parfem? – Crni ‘Mac’, a i sva moja dekorativna kozmetika je od iste kuće. A čije preparate koristite za njegu tijela? – Body Shop, koje kupujem u inozemstvu jer ih još nema kod nas. Snježana Dragojević Harapin

Linker
25. travanj 2024 14:10