WINE&GOURMET

Lukas Nola: Ja sam prava domaćica

Sanja Doležal i Lukas Nola bili su savršeni gosti Glorijinog kuharskog showa Zvijezde kuhaju, održanog u sklopu ovogodišnjeg Wine&Gourmet festivala – oboje su vični kuhači, no kako kuhaju svakodnevne obroke za svoje obitelji na njihovom su repertoaru najčešće uobičajena, domaća jela. Stoga im je prilika da se okušaju u delicijama visoke kuhinje bila jako zanimljiva,a osobito Lukasu Noli koji je, pod nadzorom Deniza Zembe iz­ restorana Le Mandrać, bio zadužen za desert jer, priznaje, slatko uopće ne voli niti zna pripremati.

– Ja sam prava domaćica, kuham svaki dan. Moja supruga Barbara zna kuhati, ali ja sam jednostavno nervozan ako nisam u kuhinji – priznao je Nola, dodavši kako je ponosan jer su njegova djeca navikla na domaća jela poput variva. ­

Svog supruga Sanja Doležal u kuhinju pušta samo ponekad, kad se obitelj zaželi meksičkih, kineskih ili nekih drugih egzotičnih jela. Za svakodnevno kuhanje zadužena je ona, a s Lukasom Nolom slaže u ukusu – i ona preferira slano.

– No, moja obitelj voli slatko pa deserte pripremam najmanje dva puta tjedno – rekla je Sanja, koju je apsolutno oduševio švedski kuhar Goran Amnegard, koji joj je namijenio zadatak da priprema ‘kavijar’ od peršina.

Kroz kulinarski show sudionike i publiku vodila je Barbara Kolar, također vješta kuharica.

– Ja sam samo povremeni kuhar pa se onda dam oduška i spremam delicije. Imam puno kuharica, no kako sam od onih kojima se sve što pojedu prima, ponekad ih samo listam, priučavam recepte i uzdišem – našalila se Barbara.

Antonija Bilić Arar

­ ­

Linker
19. travanj 2024 03:05