ZA DOBRA STARA VREMENA

Milicajac Goran Navojec trenira strogoću

Začuđeni prolaznici na zagrebačkoj Remizi okupili su se oko neobičnog prizora. Na okretištu tramvaja, plavi milicijski fićo zaustavio je tramvaj, trenutak kasnije milicajac je legitimirao sve putnike koji su ga dočekali uz kuhano vino i kroasane. Međutim, nisu ga uspjeli podmititi poslasticama već je izašao s njihovim “ličnim i sličnim” kartama te dalje odjurio u fići i predano nastavio svoje redarstveničke dužnosti.

Nije riječ o kratkom izletu vremenskim strojem u doba kad je “milicija trenirala strogoću”, a hitovi Novih fosila harali prvim mjestima glazbenih ljestvica, već o promidžbenom igrokazu za mjuzikl “Za dobra stara vremena”, autora Željke Ogreste i Rajka Dujmića. Naime, i u mjuziklu Goran Navojec glumi milicajca Peru, koji je u zaljubljen u čistačicu Milenu (Ana Begić), pa mu nije bilo teško i za novinare odjenuti plavu uniformu.

Cijela glumačka ekipa okupila se u ZET-ovom promidžbenom tramvaju ukrašenom logotipima sponzora i medijskih pokrovitelja kako bi se prvi put provozali zagrebačkim tračnicama i promovirali predstavu. Za neke od zvijezde mjuzikla sa kultnim hitovima Novih fosila, iako zvuči nevjerojatno, to je uistinu bila i prva vožnje u životu. -Ovo mi je premijerna vožnja tramvajem, s obzirom da sam iz Rijeke, a tamo nemamo tramvaja. Kad god sam dolazio u Zagreb, vozio sam se autom, tako da mi je ovo prvi put da se vozim tramvajem i to u 25. godini – priznao je pjevač Marko Tolja te otkrio da će u predstavi nositi plavu periku.

-Evo ova prekrasna plava fudbalerka je moj novi kućni ljubimac. Suočen sa izborom između perike i bojanja kose u plavo, izabrao sam bezbolniju varijantu – našalio se glumac i pjevač te dodao kako više nema tremu od glumačke izvedbe već od dovršavanja koreografije prije velike premijere.

Gordana Kolanović

Kako je izgledao pothvat prve vožnje i kako se glumci snalaze na probama, pogledajte u videoprilogu.

Linker
20. travanj 2024 19:08