OBITELJSKO LJETOVANJE

Mirna Maras: Zbog sina Nike na plažu idemo u smjenama

Mirna Maras Valentić (33), televizijska voditeljica, glumica i diplomirana ekonomistica ovo će ljeto, baš kao i protekla tri, provesti na pravom obiteljskom odmoru – sa suprugom, profesorom kineziologije Marijom Valentićem (31) za kojeg se udala 2007, i njihovim trogodišnjim sinom Nikom. Iako im je sinčić posve izmijenio način ljetovanja, ni Mirni ni Mariju to nimalo ne smeta – upravo suprotno.

– Nas troje 1. kolovoza idemo u Grebašticu pored Šibenika gdje ćemo provesti dva ili tri tjedna. Tamo nam je zgodno zbog maloga jer je more blizu i on doista može uživati – rekla je Mirna.

Niko još nije naučio plivati, ali ni tata, koji se blago brine o sinovom fizičkom razvoju , ni mama na to ga ne žele siliti. Zato je mališan u “punoj spremi” dražestan prizor u plićaku.

– Ima rukavice i šlauf, kao i svu ostalu opremu za plažu. Sumnjam da će ove godine proplivati, možda sljedeće. Vidjet ćemo koliko mu dobro ide, pa ćemo se prilagoditi – izjavila je Mirna Maras.

Pored brige za Nikinu kožu, Mirna neće zaboraviti zaštititi ni svoju.

– Osim kreme i hidratantnog mlijeka ne koristim druge preparate, ali se obavezno tuširam. Nisam od onih koji sol vole ostaviti na koži jer me ona zateže i smeta – kaže voditeljica.

Mirna i Mario vrijeme za sebe pronaći će u popodnevnim satima, kada će se Niko odmarati od kupanja, trčanja i igranja u pijesku.

– Uspijevamo se snaći. Kad je popodnevno spavanje dogovorimo se pa malo na plažu idem ja, a malo Mario. No Niko je već porastao, pa ponekad pročitam koju stranicu knjige i dok je budan – objašnjava Mirna, koja ljeti čita laganiju literaturu i časopise za razbibrigu.

Za neke će stare ljetne navike mladi roditelji ipak morati još malo pričekati.

– Prije smo obavezno ljetovali izvan Hrvatske i svake godine putovali, što sada nije slučaj. Ne možemo više pohoditi ni nepristupačne plaže, a ostali smo i bez noćnih izlazaka. No sve to nije nimalo negativno, već posve normalno. Do sada smo Niku ljeti na nekoliko dana povjerili baki pa koji put ostali do kasno vani. Ove godine to nismo u mogućnosti te ćemo se morati zadovoljiti time da se odmorimo i naspavamo – zaključila je Mirna Maras.

Linker
18. travanj 2024 05:18