STRUČAN SUD

Mišo Kovač: Severina je prva osoba hrvatske estrade

Popularni pjevač otvorio je ciklus Legendi u Glazbenom showu Dalibora Petka, u koji je stigao nakon koncerta u Sinju.

– Placido Domingo u Beču je izjavio da mu je to najbolji koncert, jer mu je publika otpjevala 2 pjesme. Sad zamislite kako je meni kad pjevaju 32 rekao je Mišo, osvrnuvši se i na aktualnu scenu:

– Naša estrada u ovom je trenutku na dnu dna. Diskografija je mrtva. Kad netko nekog nazove pjevačem, onda ga je uvrijedio kaže hrvatska glazbena legenda izdvojivši ipak nekoliko kolega, koji su, kaže, talentirani pjevači.

Cetinski, Karan, Dragojević, dobar je i Zečić, a uozbiljio se i Grdović. Nas trojica jedini predstavljamo zabavnu glazbu rekao je te odgovorio na vječno pitanje je li kraljica estrade Jelena Rozga ili Severina.

– Rozga se još tako ne može nazvati. Severina je još ’91 radila na svojoj karijeri. Ona je apsolutna zvijezda na području Balkana i zna napraviti scenu ko Amerikanka. Ne radi ona Belons ili kako se zove ništa bolje od nje. Severina je prva osoba hrvatske estrade kaže Mišo.

Od njegova opusa, kaže, najdraže su mu balade: Sutra mi sude, Ako me ostaviš, Samo nas nebo rastavit može i Ti si pjesma moje duše, a otkrio je i tajnu svog brka.

– Brkove nosim jer mi tako puno bolje stoji. Nemam ožiljak kako se govorilo razriješio je vječni misterij oko najpopularnijeg domaćeg brka.

Linker
20. travanj 2024 09:40