JELENA VELJAČA

Može i bez Romana

Jelena Veljača (25) i Roman Majetić (40) više nisu u tako sretnoj vezi u kakvoj su bili do ovog ljeta. Kralj sapunica i njegova glumačka muza sve se rjeđe mogu vidjeti zajedno. A i kad se negdje pojave skupa, vrlo brzo svatko ode na svoju stranu. U svakom slučaju, vrlo znakovito ponašanje para koji se uvijek držao za ruke i nije se ni na minutu odvajao gdje god da se pojavio, izazvalo je nagađanja da je njihovoj ljubavi kraj.

Već se potkraj proljeća govorkalo da je ljubavna romansa sve bliže završetku, ali to su oboje opovrgnuli. Vlasnik producentske kuće AVA, koja je dosad iznjedrila ‘Villu Mariju", "Ljubav u zaleđu" i "Obične ljude", bio je vrlo decidiran: "Jelena i ja smo zajedno i ni u jednom trenutku naša veza nije bila dovedena u pitanje. Istina je da me u zadnje vrijeme češće viđaju bez Jelene jer dok je pisala scenarij za "Obične ljude" praktično nije izlazila iz kuće. Mogu samo reći da je moja sreća u vezi s Jelenom tolika da mi se naprosto gadi prljati je pričajući o njoj u medijima". A Jelena je u jednom intervjuu pokušala objasniti što se događa iza njihovih vrata, rekavši da su susjedi mogli čuti njezine svađe s Romanom jer da je njihova veza takva da u njoj nema dobrog i lošeg policajca, nego da je uvijek bad-bad.

Otkako su se u studenom 2004. prvi put zajedno pojavili u javnosti na jesenskom Tjednu mode, mlada glumica i njezin daleko iskusniji partner često su bili u središtu zanimanja medija. "Dopratili" su ih kad su se u siječnju 2005. vratili s desetodnevnog odmora na Kubi, na svim društvenim događajima bili su okruženi fotografima, paparazzi su im se "parkirali" pred zgradom u kojoj još zajedno žive ne bi li se domogli neke pikanterije. No, ništa specijalno nisu otkrili. Osim koji auto vozi Roman i kako Jelena izgleda kad bez šminke juri na snimanje sapunice. Te da im je vrlo često u posjetu Fran Krsto, sin Romana Majetića iz prvog braka. I kad su već sve uvjerili da je njihova veza, unatoč pričama i tračevima, čvrsta kao stijena, opet se pojavio "crv" razdora koji je njihovu vezu, navodno, ozbiljno nagrizao ovo ljeto.

Dio ovogodišnjeg odmora Jelena Veljača i Roman Majetić proveli su na jahti, krstareći Jadranom. Najdulje su se zadržali na Hvaru. Ondje se Jelena mogla vidjeti kako s psićem šeće rivom ili, pak, zajedno s Romanom odlazi na kavu u neki od kafića. Ali sa sobom je imala i laptop jer scenarij na kojem je radila nije mogao čekati. Osim dramskih serijala "Urota" i "Ja, Che Guevara", trebalo se, naime, prihvatiti posla i oko nove povijesne sapunice "Ponos Ratkajevih" koja se ovih dana počela snimati u zagorskom dvorcu Miljana. Posla se čak nije mogla odreći ni u Grčkoj, gdje su također proveli dio ljeta.

I dok je Jelena pisala i pisala, počesto danima ne izlazeći iz stana, Roman je, navodno, sve češće uživao s društvom negdje vani do sitnih sati. Kako su se nizale stranice scenarija, tako je Jelena, kažu njezini prijatelji, postajala sve nesretnija i osamljenija.

Na veliku AVA-inu zabavu, koja je 8. rujna održana u zagrebačkoj diskoteci Saloon, par je došao zajedno, ali su se vrlo brzo razišli. Jelena se veselo družila s glumcima i ostalim članovima AVA-ine ekipe, ali nakon sat vremena sama je otišla kući. Roman, koji je, pak, u Saloonu stajao po strani i razgovarao uglavnom s Lanom Klingor i Marom Srezovićem, ostao se zabavljati. Jelenu je na party, koji je nekoliko dana kasnije RTL priredio u šatoru na zagrebačkom Hipodromu, dopratio Tonči Huljić. Romana Majetića nije bilo. Baš kao ni na proslavi 30. rođendana vizažista Tome Vrbana prošlu subotu u Westinu. Bio je, kažu u njegovoj producentskoj kući, na službenom putu.

Bez obzira na opravdanost izostanka na tih nekoliko događaja, neki vjeruju da su počele nevolje u raju i da će se Roman Majetić morati i te kako potruditi da uz sebe zadrži marljivu i sposobnu Jelenu. Jer dosad, navodno, nije shvatio u čemu je problem i sve mu se činilo kao sitno prolazno nezadovoljstvo.

– Ne bih komentirala tu temu – kaže Jelena Veljača. – Hvala na pristojnom pitanju i što ste nazvali, ali ne bih ništa rekla. Previše sam puta dosad komentirala svoj privatni život u novinama. Sada ne bih.

Diana Šetka i Snježana Dragojević Harapin

Linker
30. travanj 2024 09:01