MUSEUM OF ICE CREAM

Muzej sladoleda u New Yorku je nevjerojatno sladak užitak

“Ukoliko na društvenim mrežama ne objavite barem jednu fotografiju iz Muzeja sladoleda, nešto nije u redu s vama ili ste na krivom mjestu” – pisali su američki mediji povodom otvorenja jedinstvenog muzeja u New Yorku. Ovaj pop-up koncept u potpunosti je posvećen najslađoj strasti na svijetu – sladoledu, i svim njegovim oblicima i okusima!

Muzej sladoleda otvoren je krajem prošlog mjeseca, točnije 29. srpnja, u srcu njujorške četvrti Meatpacking District i tamo će ostati sve do 31. kolovoza. Veliki interes posjetitelja srušio je sva očekivanja organizatora i prije samog otvorenja jer je 30 tisuća ulaznica, koliko ih je predviđeno za prodaju u mjesec dana trajanja muzeja, planulo u sekundi. Svi sretnici koji su uspjeli nabaviti svoju kartu unaprijed sada svjedoče fantastičnim fotografijama s hashtagom #museumoficecream o jedinstvenom muzejskom iskustvu u kojem možete uroniti u bazen ispunjen šećernim posipom ili se klackati na velikoj žlici za sladoled.

Foto: museumoficecream.com

Muzej sladoleda osmislio je ‘sladoledom opsjednuti kolektiv dizajnera, umjetnika i prijatelja’, kako se sami nazivaju, a osnovna ideja bila je uživati u toj slatkoj neodoljivoj strasti svim osjetilima i na sve moguće načine. Tako ćete ovdje moći pojesti i slatki balon ispunjen helijem, zatim tableticu koja u trenutku svaki gorki okus pretvara u sladak, a pomoću aplikacije Tinder Land možete pronaći koji je okus najbolji za vas. Iako će vas ovdje uvijek upozoriti da svaki eksponat koji je jestiv ipak pametno dozirate kako vam ne bi pozlilo od šećera kasnije, mala čokoladna fontana iz koje možete piti topljenu čokoladu eksponat je kod kojeg posjetitelji najviše ‘zapnu’. Brojne umjetničke i oku jako zanimljive te u ovom slučaju nejestive instalacije nastale su kao suradnja s njujorškim umjetnicima pa ćete tako ovdje vidjeti jedan cijeli zid isupnjen kornetima ili pak lampice u obliku sladoleda koje vise stropova.

Jedan od ‘naslađih’ predmeta koje ovdje možete kupiti je i maska za iPhone u obliku sladoleda te brojni drugi predmeti osmišljeni za ovaj muzej. Njujorčani kažu kako je Muzej sladoleda najslađi bijeg od svakodnevice i ljetnih vrućina koje u New Yorku znaju biti nepodnošnjive, i mi im vjerujemo! Više fotografija što se sve događa u muzeju pogledajte na službenom Instagram profilu Museum of Ice Cream.

Linker
19. travanj 2024 16:02