MOJA GRČKA AVANTURA

Nikolina Pišek u carstvu zgodnih mladića

Nakon dva i pol sata avionskog leta, s dečkom Kristijanom Curavićem sletjela sam na Santorini, bajkoviti grčki otok koji se nalazi u Egejskom moru. Smjestili smo se u Pantheon Deluxe Villas, prekrasnom kompleksu na litici 300 metara iznad mora, pa je i pogled impresivan. Svaka od raskošnih vila, koje su nam preporučili u agenciji Atlas Airtours, ima vlastiti bazen u koji se ulazi iz velikog dnevnog boravka. Tu se može uživati u miru i prekrasnoj prirodi, no za odlazak u obližnja mjesta, nužno je vozilo, pa smo unajmili džip.

Noć za ples Najbliže mjesto je Thira, udaljena tri kilometra, i centar je noćnog života Santorinija. U Thiri je mnoštvo vrhunskih house klubova koji rade do jutra, a najpoznatiji su Koo Club i Enigma. Tu smo plesali i zabavljali se cijelu noć. Thira je i otočna shopping meka. Mnoštvo je malih butika s dizajnerskom odjećom, pa sam si kupila cipele i traperice. Lokalni suveniri su replike tradicionalnih plavobijelih kućica, figurice magaraca, te vulkansko kamenje i nakit napravljen od njega. Većina dućana otvorena je do ponoći, i dovoljno je vremena za kupnju.

Vrućina u zraku Dnevne temperature na Santoriniju ljeti su iznad 30 stupnjeva, a osvježenje donosi meltemi, lagani vjetar koji razbija vrućinu. Navečer je zrak pak pun vlage. Djevojkama koje se vole dotjerati prije izlaska, predlažem da zaborave na frizuru jer nema nade da izdrži do kraja večeri, a ni sa šminkom ne treba pretjerivati. Moj odabir je bila marama na glavi, jednostavna, efektna, i praktična u ovakvim uvjetima.

Plažom šetaju mladići Odlična zabava je i na Perivolosu, kilometrima dugačkoj plaži od crnog vulkanskog pijeska. Iz bezbroj barova neprestano dopire glazba, a na večer su odlični partyji na plaži. Atmosfera me podsjetila na naše Zrće na Pagu, a sjajno sam se zabavila u Jo Jo baru. Curama preporučujem da na Perivolos dođu same jer nigdje nisam vidjela takvu koncentraciju zgodnih momaka kao na toj plaži. Naravno, ima i zgodnih cura, ali čak je i Kristijan priznao da ima mnogo više lijepih mladića.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta.Cijeli dnevnik s ljetovanja Nikoline Pišek pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 806) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
05. svibanj 2024 04:56