Nova tv
ZA GLORIA.HR

Nisam dobra nego iskrena kuharica

Kulinarski show Celebrity Masterchef koji uskoro kreće na Novoj tv u kojem će estradne zvijezde prezentirati svoje vještine u kuhinji isčekuje se s nestrpljenjem.

Razlog tome je, naravno, atraktivnost same koncepcije emisije i sudjelovanje brojnih zanimljivih kandidata među kojima je i pjevačica Emilija Kokić s kojom smo poveli mali kulinarski intervju.

Kada ste počeli kuhati i kuhate li svaki dan?

Ne sjećam se svog prvog jela, čini mi se da su to bili neki tinejdžerski dani. Ali sjećam se svoje prve torte koju sam napravila za mamu. Bilo mi je 12 godina. To je iz ljubavi mogla probati samo moja mama. Torta je bila tvrda, zagorila mi je i ja sam jednostavno odrezala pola izgorene torte odozgora i odozdola i namazala gornji sloj marmeladom, koja naravno nije imala nikakve veze s ostatkom torte. Ukrasila sam trešnjicama iz vrta…zaboravila sam izvaditi koštice. Bila sam ponosna na sebe….Danas kuham skoro svaki dan dva puta dnevno.

Koje vam je omiljeno jelo?

Nemam omiljeno jelo. Obožavam kombiniranje namirnica…bilo da su rižota, tjestenine i pogotovo riblja jela. Jako volim raditi juhe. Salate…sva jela u kojima mogu crpiti inspiraciju iz svoje kreativnosti i koja nemaju zadanu formu.

Postoji li nešto što loše spravljate ili što nikad ne biste htjeli kuhati?

Naravno….iznutrice, nisam baš ni sa mesom dobra…slastice su mi slaba točka i enigma. Zašto ne ispadne dobro, iako ne zaboravim staviti jaja?

Što Vaš suprug voli da mu kuhate?

Blago njemu…kuham samo ono što on voli. Imamo sreće, oboje volimo slične stvari. Na početku našeg zajedničkog života nije baš volio artičoke, bob, šparoge…. pa sam se potrudila objasniti mu da su to prave dalmatinske delicije, ali on naravno ne pada na priče pa sam se morala potruditi smišljati različite načine dok mu uistinu ti specifični okusi ne postanu prijateljski. Sada se pogledavamo kada ostane još malo šparoga i pristojno pitamo jedno drugo: A ti nećeš više? Hm…i svatko se nada da će ovaj drugi reći: Ne..uzmi ti….

Budući sam pročitala da ste vrsna kuharica, moje posljednje pitanje glasi: Mislite li Vi da ste dobra kuharica?

Ma gdje ste to pročitali? Ja sam ponekad stvarno ponosna na sebe kako pripremim jelo, toliko se tome čudim kao da je to netko drugi radio. Za sebe bih rekla da nisam dobra kuharica, nego iskrena jer je meni kuhanje čista radost!

Tihana Tešanović

Linker
25. travanj 2024 17:54