SLAVICA I BERNIE ECCLESTONE

Pobjegla mu brže od bolida

Tjedan dana nakon što je u medijima procurila informacija da je Slavica Ecclestone napustila svojeg supruga Berniea, tu su vijest potvrdili i njezini odvjetnici, kazavši da su u njezino ime podnijeli zahtjev za razvod braka.

Bernie Ecclestone, svemoćni gazda Formule 1, dugo je vjerovao da je gazda i u vlastitoj kući sve dok ga prošlog tjedna nije oblio hladan znoj kad je saznao da je njegova glamurozna supruga Slavica Radić spakirala kovčege i netragom nestala iz njihove 10 milijuna funta vrijedne palače u otmjenoj londonskoj četvrti Chelsea.

– Istina je da se Slavica odselila, ali razlog tome su radovi na kući u našem susjedstvu. To je buka od koje smo svi već ludi. Slavica to više nije mogla izdržati pa je otišla – izjavio je tada 78-godišnji Bernie Ecclestone kojeg je 28 godina mlađa supruga ostavila dok je bio u Sao Paulu na završnoj utrci Formule 1.

No, u Berniejevu bajku o buci s gradilišta više nitko ne vjeruje jer je Slavica Radić nakon 24 godine braka angažirala odvjetnički tim i zatražila razvod od Bernieja Eccles­tonea, s kojim ima dvije kćeri: 24-godišnju Tamaru i 19-godišnju Petru. Budući da inače veoma brbljava Slavica sada šuti kao zalivena i, prema savjetu odvjetnika, skriva se uspješnije od Osame bin Ladena (neki čak tvrde da je pobjegla u Hrvatsku), još se ne zna što ju je točno navelo da ostavi – i to baš sada – oktanskog tajkuna vrijednog 2,4 milijarde funta. Doduše, njihov je brak od prvog dana bio predmetom javne sprdnje.

Međutim, unatoč burnoj prošlosti i “opasnom” no­vom okružju, Slavica je brzo dokazala da je dobra i poslušna supruga, štedljiva domaćica te brižna majka, a njihov se brak iz godine u godinu doimao sve čvršćim. Poslovično nepovjerljivi Bernie svojoj je supruzi toliko vjerovao da je 1999. na nju prepisao 1,9 milijardi funta zarađenih na obveznicama i tako je učinio najbogatijom ženom u Velikoj Britaniji.

No, premda je bila okružena raskoši i bogatstvom, njezini prijatelji znaju da su joj komadić istarskog špeka i čašica travarice uvijek bili slađi od Beluga kavijara i dom perignona. Premda joj je Armani kućni prijatelj, najbolje se osjećala u starim trapericama kupljenim na buvljaku. Dugo je odbijala perilicu za posuđe jer čemu stroj kad sve prljave tanjure može i želi oprati “na ruke”.

Slavičina skromnost nije bila hinjena. Kad je Bernie za 115 milijuna dolara kupio golemo zdanje na prestižnoj londonskoj adresi – Kensington Palace Gardens 19 – vjerovao je da će usrećiti ženu i kćeri. No, one nisu htjele ni čuti da se usele u palaču s 12 soba: radije su ostale u starom domu u četvrti Chelsea. Bernie, očito je, nije imao sluha za prave želje svoje supruge.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 724 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
03. svibanj 2024 06:13