ČELIČNA DAMA

Pogledajte Meryl Streep u ulozi Margaret Thatcher

Povijesni film “Iron Lady” doživjeti će svoju premijeru u siječnju 2012., no o njemu se uvelike priča otkada su objavljene prve fotografije Meryl Streep (62) u ulozi Margaret Thatcher, do danas jedine britanske premijerke. Njena ‘vladavina’ i osebujan stil ostali su mnogima u pamćenju, te je bilo mnogo rasprave može li američka glumica vjerno prenijeti lik osobe rođene u Granthamu na istoku Engleske.

Britanski mediji vuku paralelu sa “Kraljevim govorom”, filmom koji je osvojio 4 Oscara, a kako je Streep vlasnica već 2 kipića i čak 14 nominacija, scenarij za iduću dodjelu ovih prestižnih nagrada može se predvidjeti.

– Ne slažem se sa mnogim njenim odlukama, ali je bila čast igrati njenu lik, stvarno jest – izjavila je Streep za Daily Mail. U Londonu je boravila na posebnoj prezentaciji završenog filma, te se osvrnula na interpretaciju osobe koja je promijenila živote Britanaca, a i šire. Divi se njenoj predanosti i zalaganju usprkos brojnim preprekama, poput opstanka žene u dominantno muškim političkim krugovima.

– Kada je izabrana u sedamdesetima, nama ljevičarima nisu se sviđali njeni stavovi, ali smo potiho bili uzbuđeni da je žena uspjela i mislili smo, ako je mogla tamo, onda ima nade i za Ameriku. No još uvijek čekamo – nastavila je glumica komentirajući zavidnu razinu volje i pripremljenosti koju je morala imati kako bi došla i ostala na takvoj poziciji.

Linker
20. travanj 2024 02:51