U2

Poklanjaju 66 milijuna kuna

Iako su mnogi kazali da im se popeo na vrh glave s pričama o pomaganju siromašnima u Africi, Bono ne odustaje od svojeg humanitarnog djelovanja. Ovaj put nije u pitanju susret sa svjetskim državnicima i razgovor o tome kako najbolje pomoći siromašnom kontinentu, već konkretan potez čija je vrijednost veća od 66 milijuna kuna.

Naime, U2 je odlučio dio najskupljih karata s nadolazeće “360o” turneje prodati na aukciji, koja će biti organizirana na internetu posredstvom Ticketmastera, a cjelokupnu zaradu donirat će udruzi Global Funds, koja se bori protiv širenja AIDS-a u Africi.

Turneja, na kojoj će predstaviti svoj posljednji album “No Line On Horizon”, kreće 30. lipnja u Barceloni, a među odabranim gradovima koji će ugostiti irsku rock grupu je i Zagreb. Na maksimirskom stadionu svirat će 9. i 10. kolovoza. I dok su karte za drugi koncert već rasprodane, navala na ulaznice za njihov prvi nastup tek počinje. Od danas članovi U2-ovog fan kluba mogu ulaznice nabaviti u pretprodaji, dok će svi ostali tu priliku imati tek od petka.

Linker
03. svibanj 2024 13:52