Tea Cimas / CROPIX
TUŽNA VIJEST

Preminuo Rastko Milošev Ras - prvi gitarist Parnog valjka

Prvi gitarist popularnog benda preminuo je 12. rujna u 53. godini života, objavila je na svojim stranicama Hrvatska glazbena unija.

Rastko Milošev Ras sa samo 18 godina postao je gitarist Parnog valjka, a njegov prepoznatljiv zvuk čuje se na albumima Vruće igre, Vrijeme je na našoj strani, Koncert, Glavnom ulicom, Uhvati ritam i Pokreni se.

Parni valjak napustio je nakon pet godina, ali je nakon toga ostavio pečat na brojnim albumima i radio s izvođačima poput Tereze Kesovije, Dine Dvornika, Olivera Mandića i Kaliopi, Dine Merlina, Plavog orkestra, Haustora i mnogih drugih.

Nakon što je osnovao obitelj Rastko se odselio u Njemačku gdje je radio kao restaurator antiknog namještaja te osnovao bend s lokalnim glazbenicima. Ipak, nakon pet godina vratio se u Hrvatsku te se nastavio baviti restauriranjem, ali i glazbom.

Glazba je moja najveća ljubav. Ia­­ko sam se posljednjih desetak go­­­dina posvetio nekim drugim stvarima, sada se ponovno vraćam onome što najviše volim – izjavio je prije dvije godine u intervjuu za Gloriju nakon što je objavio CD Sanctuary.

Posljednji ispraćaj bit će 17. rujna na Mirogoju.

Linker
11. travanj 2024 18:56