DRSKA KRAĐA

Redatelj Zrinko Ogresta na udaru lopova

Drvena vikendica redatelja Zrinka Ogreste (53) u Ulici Isce na jednom od gračanskih proplanaka, a u kojoj je imao i probe s glumcima pred početak snimanja filma ‘Iza stakla’, ponovno se našla na udaru nepoznatog provalnika koji se okoristio za predmete vrijedne oko 15 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija .

Nezvani gost je pod okriljem noći sa utorka na srijedu obio vrata vikendice i odnio sa sobom u nepoznato TV prijemnik, stolno računalo i alat.

Provalu je virovitički redatelj otkrio u popodnevnim satima i odmah alarmirao policiju koja je, kao i zadnji puta, s mjesta događaja izuzela sve tragove koje je kradljivac eventualno zaboravio.

I ovoga je puta, kao i krajem kolovoza 2008. godine, kršitelj zakona ili pak više njih ukrao televizor, ali i nekoliko motornih pila, kosilicu i hidrofor.

Zagrebačkim Gračanskim borjem lopovi ‘harače’ prosječno dva do tri puta godišnje, no ako je suditi i prema prošloj provali, lopov i dalje uživa u blagodatima ukradenih redateljevih stvari.

Ogresta, inače, osim što je redatelj, i profesor je filmske režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti te je član Europske filmske akademije. Autor je cjelovečernjih igranih filmova (“Krhotine”, “Isprani”, “Tu”, “Crvena prašina”, “Iza stakla”) prikazivanih i nagrađivanih na svjetskim festivalima od Venecije i Londona preko Denvera do Milana.

Hajdi Karakaš Jakubin

Linker
23. travanj 2024 04:53