FILMSKI DEBI

Robert Knjaz: Volio bih da nitko ne vidi moj film

Dok na televizijskim ekranima trenutno gledamo njegovu novu emisiju Slučajni turist, Robert Knjaz priprema se za premijeru na velikome platnu. Naime, na Zagreb Film Festivalu u okviru programa Kockice bit će premijerno prikazan njegov kratkometražni film “Dečko iz susjedstva”.

Film je nastao prema priči Tarika Kulenovića, koja sadrži dosta erotskih elemenata, što se Knjazu nije sviđalo, ali temu nije mogao izbjeći pošto ju je dobio kao ‘zadatak’ na postdiplomskom studiju filmske režije, koji trenutno pohađa na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

– To je film nastao po obaveznom tekstu, koji me zapravo skroz izbezumio. Kad sam vidio da se radi o erotskoj priči nisam znao što da snimam, nisam htio biti eksplicitan – govori Knjaz, koji sad snima drugi film, no ovaj put, dodaje, na sreću na slobodnu temu.

Iako se “Dečka iz susjedstva” ne srami, ne bi htio, kaže, da ga se po prvom filmu prepoznaje kao redatelja erotskih priča.

– Ja bih najradije da taj film nitko ne gleda, no zapravo ga mogu preporučiti, zabavan je. Nije da se ja hvalim, drugi tako govore – kaže Knjaz te dodaje da će njegov treći film sigurno biti različit od prva dva.

Linker
21. travanj 2024 23:24