ŽANAMARI LALIĆ

Samo nekoliko koraka do ljetnog uživanja

Pjevačica Žanamari Lalić (26) publici je postala poznata još prije nekoliko godina kad je uvjerljivo pobijedila na glazbenom natjecanju Hrvatski pop-idol. Njezin novi singl, s kojim će nastupiti na Hrvatskom radijskom festivalu, zove se “Bijela robinja”, dok će se na CMC festivalu predstaviti s pjesmom “Da mi daš još samo jednu noć”. Atraktivnu crnku krasi i ekološka svijest. Svoju će popularnost iskoristiti kako bi upozorila na problem globalnog zatopljenja, pa se i njezin novi singl, koji će uskoro izići na tržište, zove “Tomorrow May Be Late” (Sutra će biti kasno).

Koliko vam je važna scenska odjeća? – Odjeća je na sceni veoma važna – osim glazbe, na dojam publike poprilično utječe i prvi pogled na pjevača.

Što najčešće odijevate na sceni? – Senzualne haljine, a ponekad i traperice u kombinaciji s cipelama visokih potpetica i elegantnim topom. Sve ovisi o prilici i pjesmi koju pjevam. Bitan je i make-up: na sceni volim crveni ruž i eyeliner.

Koja vam je strana pjevačica svojim scenskim izgledom i nastupom uzor? – Beyonce, J.Lo i Madonna dijele prvo mjesto u mojim očima. I Britney Spears je imala svijetlih trenutaka, ali ne baš u posljednje vrijeme.

Kakve cipele nosite na sceni? – Štikla je za mene nepisano pravilo.

Imate li ih mnogo? – Prema mišljenju mojih prijateljica i previše, a po mom – premalo.

Surađujete li sa stilistima ili se za scenski izgled brinete sami? – Za sve važnije nastupe surađujem sa stilistima. Dosad sam surađivala s Viktorom Dragom i nekoliko hrvatskih dizajnera: Robertom Severom, Marinom Obradović, Ivicom Skokom, Murom Pehnec. Trenutačno najviše surađujem sa Zoranom Mrvošem.

A kako se odijevate za izlazak? – Ležerno, ugodno i slojevito, jer obožavam plesati, pa volim kombinacije koje mi dopuštaju da skidam sloj po sloj kad mi je vruće.

Volite li izazovnu odjeću? – Da, ali ne i vulgarnu. Najzanimljivije je ono što se ne otkrije. Kaže se da je žena bez tajni kao nebo bez zvijezda, a mislim da se to može primijeniti i na odijevanje. Treba se znati igrati s odjećom.

Gdje je granica seksepila i vulgarnosti? – Sviđa mi se “ležerni seksepil” – kad žena kao da i nije svjesna koliko je privlačna.

Kako se odijevate danju? – Danju nosim udobnu odjeću sportskog stila: traperice, tenisice, ili čizme zimi, a ljeti japanke, pamučne haljine i košulje. Nisam od onih koje će patiti zbog neudobne odjeće.

Bez čega ne biste mogli? – Bez torbica! Imam ih u svim bojama, a najdraža mi je posljednja koju sam kupila, marke Guess.

Robujete li trendovima? – Ne robujem krpicama. Ne pamtim kad sam zadnji put ušla u minus zbog odjeće. Veoma sam izbirljiva, tako da mi kupnja češće predstavlja napor nego zadovoljstvo.

Kakve kupaće kostime volite nositi? – Ja sam za bikini. Uvijek. To je jedini model kupaćih kostima koji nosim, ali zato ih imam u svim mogućim bojama. A na plaži mi je važnije kupanje i zabava nego paradiranje u badićima. Mislim da su jednodijelni badići prikladniji za “šetnju” nego za kupanje i sunčanje.

Jeste li već nabavili neki novi za ovo ljeto? – Nisam još stigla, jer trenutačno imam previše obveza, ali sam primijetila jedan predivan crni dvodijelni model sa šljokicama s potpisom J.Lo za Yamamay.

Kakvi ste na plaži: šminkerica ili više sportski tip? – Niti jedno niti drugo, već lijenčina: samo se izležavam na suncu i brčkam u moru.

A kakvo rublje najradije nosite? – Koliko god mi je odjeća jednobojna i jednostavna, s rubljem eksperimentiram i mogu čak reći da mi je fetiš. Imam ga u svim bojama i sa svim uzorcima, čipkastog, sportskog, šarenog i jednobojnog.

Kako održavate tjelesnu kondiciju? – Mnogo radim i redovito vježbam. Pokušavam paziti i na prehranu, pa se trudim jesti mnogo povrća i ribe. U tome mi pomaže i Herbalife prehrana.

Što vježbate? – Za održavanje kondicije mi najviše odgovara callanetics. Redovito vježbam i na spravama u teretani Virtus.

Što mislite o plastičnim operacijama? – Mislim da je bolje ne podvrgavati se operacijama koje nisu nužne za zdravlje, jer svaka je operacija rizična. Ipak, to je stvar osobne odluke koju treba podržati ako nije ekstremna i nepotrebna.

Biste li im se ikad podvrgnuli? – Imala sam jednu operaciju koju sam morala napraviti iz zdravstvenih razloga. Sumnjam da bi me isključivo estetski razlozi odveli pod nož.

Imate li neke svoje trikove za dobar izgled? – Najvažnije je dobro raspoloženje, samopouzdanje i sreća. Kad si zadovoljan iznutra, to se vidi i izvana. I to je najbolji trik.

Helena Štahan

Linker
27. travanj 2024 02:56