RAZOTKRIVANJE

Saša Kopljar: Supruga me osvojila fantastičnim kuhanjem

Saša Kopljar , voditelj Dnevnika Nove TV, 48.rođendan i jedanaestu godišnjicu braka proslavio je sa suprugom Renatom u New Yorku: zbog toga je propustio zagrebačku proslavu petog rođendana Nove TV, ali je kolegama čestitatao putem videoveze

Koji trenutak, u ovih pet godina Dnevnika Nove TV, najviše pamtite? – Kad smo saznali da smo postali najgledaniji Dnevnik na svim hrvatskim TV postajama. To je stvarno razlog za ponos.

Imate li neki svoj ritual prije nego što se uključe kamere u studiju? – Nemam svoje “sretne čarape” za Dnevnik niti išta slično. Prije nego što počne snimanje, dobro se pripremim, isprintam najave, pogledam se još jednom u ogledalo i popravim kravatu.

Kako se nosite sa stresom koji je neizbježan u takvom poslu? – Izvrsno. Zapravo, volim stresne situacije jer mi skoči adrenalin, a tada jako dobro funkcioniram.

A što vas najbolje opušta? – Gledanje televizije. Obožavam kriminalističke serijale, ali i “Momke s Madisona”, “Heroje” i “Kućanice”. “Najbolje godine” prati cijela moja obitelj. Ja zbog posla često propustim prvu polovicu epizode pa mi je supruga prepriča, a ostatak gledamo zajedno. Rado gledam i sve sportove s loptom.

Bavite li se nekim sportom? – Do prije dvije godine sam s užitkom igrao tenis, ali onda sam se ozlijedio na terenu. Popucali su mi ligamenti na nozi nakon čega sam se morao oprostiti od tenisa.

Što vam najviše nedostaje iz rodnog Osijeka? – Osijek je predivan grad, no otkako više nema mojih roditelja, odem možda dvaput godišnje. Najviše mi nedostaju šetnje uz Dravu.

S obzirom na to da je vaša majka Gita Šerman-Kopljar bila operna primadona, jeste li od nje naslijedili dobar glas i sluh? – Sluha imam, ali glas mi nije bogzna što. Ne bih rekao da sam joj u tom smislu dostojan nasljednik.

Volite li zapjevati u društvu i kakvu glazbu slušate? – Rijetko pjevam, i to samo ako baš svi u društvu pjevaju pa je red da se pridružim. U duši sam uvijek bio roker, a Rolling Stonesi su mi najdraži bend.

Je li vam otac, koji je bio direktor osnovne škole u Osijeku i jedan od vaših nastavnika, bio strog? – Veoma strog i pravedan. Predavao mi je tehnički i imao sam peticu, kao i iz svih drugih predmeta, no za nju sam se morao posebno potruditi.

A kakvi ste vi prema svojoj djeci, desetogodišnjoj Ariani i osmogodišnjem Franu? – Ne mogu reći da sam strog. Obožavam svoju djecu i koristim svaki slobodan trenutak da ga provedem s njima.

Tko je od njih dvoje sličniji vama, a tko mami? – Renata kaže da su oboje sličniji meni jer su veoma emotivni i tvrdoglavi.

Čime vas je prije 11 godina osvojila supruga Renata? – Na prvi pogled atraktivnim izgledom, a poslije fantastičnim kuhanjem. Za razliku od mene, kojem i za pripremu kave trebaju detaljne upute, Renata kuha s nevjerojatnom ležernošću, a ja volim fino jesti, pogotovo ribu i plodove mora.

Jeste li vas dvoje temperamentom slični ili različiti? – Rekao bih da smo slični: oboje smo temperamentni. Pravi smo kućni tipovi, ne volimo izlaske, ali zato uživamo u putovanjima.

Dijelite li ravnopravno i kućanske poslove? – Nije baš da se guram, jer Renata to radi brže i bolje. Ponekad operem suđe.

Kakvi ste kad gubite? – Ljutit. Volim pobjeđivati i teško prihvaćam poraz, ali se brzo ispušem. Ljutnja me nikada ne drži dugo.

Koje su vaše najbolje, a što najgore osobine? – Temeljit sam, pedantan i dobro organiziran. Nisam previše samoinicijativan, a Renata kaže i da znam biti netolerantan.

Da dobijete na lotu, na što biste potrošili novac? – Na luksuzna putovanja, a ostatak bih stavio na banku i oročio.

Čega se u životu uvijek držite? – Desne strane kad vozim – osim kad sam u Engleskoj.

Kristinka Ščavinka

Linker
29. travanj 2024 10:01