AFP/Cropix
VOZAČ FORMULE 4

Sin Michaela Schumachera krenuo očevim stopama

Sin legendarnog vozača Formule 1 potpisao je ugovor s nizozemskom ekipom Van Amersfoort Racing i vozit će u idućoj sezoni Formule 4.

Mick Schumacher (15) impresionirao je nizozemsku ekipu još prošle jeseni kada je proveo cijeli dan u simulatoru, a osvojio je i naslov svjetskog juniorskog doprvaka u kartingu.

– Naravno da sam ponosan na svoje rezultate, ali moj cilj je biti svjetski prvak. Ovo je tek početak moje karijere – izjavio je Mick i svoj uspjeh posvetio ocu.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Njegov poznati otac najuspješniji je vozač u povijesti Formule 1 sa sedam osvojenih naslova svjetskog prvaka, ali cijela obitelj trenutno prolazi kroz vrlo teško razdoblje jer se Michael još uvijek nije oporavio od nesreće na skijanju.

Poznati vozač Formule 1 doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama 2013. godine, od kada traje njegov spori oporavak. Michael je mjesecima bio u induciranoj komi, a trenutno se nalazi u svom obiteljskom domu gdje o njemu brinu brojni liječnici.

– Michael je još uvijek u kolicima, ne može govoriti i ima problema s pamćenjem, a njegov potpuni oporavak je još uvijek upitan- otkrio je prijatelj obitelji.

Linker
24. travanj 2024 15:06