ARHIVA
KUHAR OD 90 SEKUNDI

Tomislav Gretić: Supruga mi je najveći kritičar

Iako najviše uživa u svom poslu u kuhinji rovinjskog hotela Monte Mulini, Tomislav Gretić (40) je lani, kao član žirija kulinarskog showa Masterchef na Novoj TV, zavolio i posao pred kamerama. Stoga je bez razmišljanja prihvatio novi televizijski angažman – njegov show Kuhar i pol, ovaj put na RTL-u, trajat će minutu i pol, a prva emisija emitira se već 2. travnja.

Tko je zaslužan za vaš novi angažman? – Bivši režiser Masterchefa Mario Vidosavljević, koji je taj koncept predložio meni, a potom i RTL-u. Mario se dosjetio da emisija traje 90 sekundi, što je dovoljno da bismo gledatelje naveli da kuhaju sa mnom.

Što ćete pripremati? – Jednostavna, brza jela, čiji se sastojci mogu lako pronaći i nisu skupi: tjestenine s umacima od sezonskih namirnica, pileća prsa, rižota…

Što se sve, osim jaja na oko, može pripremiti u 90 sekundi? – Kuhanje pred kamerama, dakako, traje dulje, no poslije montaže, prikazat ćemo najvažnije etape kuhanja, samo najbitnije.

Što vam kaže supruga Priska, chefica kuhinje hotela Lone? – Ona je moj najveći pobornik, ali i kritičar. Najveća joj je zamjerka što ću i ono malo slobodnog vremena koje imamo za sebe, iskoristiti za snimanje.

Hoćete li koristiti i njezine recepte? – Samo ako mi ona dopusti. Možda je nagovorim da nam se i koji put pridruži jer će mi ponekad pomagati gosti kuhari. Tko zna, možda će se među njima naći i Priska…

Tanja Vučičević

Linker
17. travanj 2024 09:06