SLAVEN BILIĆ

U službi djece

Gdje god se pojavi, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić (39) plijeni poglede i mami uzdahe. Pa tako i na plaži u Srimi, gdje ljetuje sa svojom djecom, ne može proći neprimijećeno.

Nogometni fanovi mu čestitaju, starije žene odvaže mu se prići i baš njega dođu pitati za nekoga i nešto, a djevojke u mislima prebrojavaju njegove pločice na trbuhu i pokušavaju dešifrirati tetovaže kojima je poprilično ukrasio svoje tijelo.

Simboli vatre, vode, zemlje i zraka, četiriju elementa, koji se na desnoj nadlaktici stapaju s likom njegove kćerkice Alani (4,5), kao i ime sina Lea (11) ispisano na tibetanskom na lijevoj nadlaktici baš su im cool, ali nije im drago što na lijevom zapeču, ispod narukvice iz Međugorja, viri ime njegove bivše supruge Andrijane. Ali kako to nije tetovaža “za šminku”, već ona prava, koja se radi od srca, prilično bi bilo bolno pokušati je maknuti. A, konačno, i zašto bi to učinio. Iako mami uzdahe mnogih žena, jedna je, čini se, sasvim imuna na njegovu jednostavnost, šarm, elokventnost i muževnost kojom imponira. Riječ je o šibenskoj ginekologinji Nelki Tomić koja je iz novina doznala da je, navodno, u vezi sa Slavenom Bilićem, na što je samo imala reći da je ona “ozbiljna žena, a ne neka starleta ili fufica æeljna medijske pozornosti”. A zašto je u srdžbi izborniku “namijenila” starlete i fufice, nije elaborilala.

Sve u svemu, popularnost izbornika nogometne reprezentacije je tolika da bi se, bez straha za ishod, u ovom trenutku mogao kandidirati i za predsjednika države. No, Slaven Bilić traæi samo malo mira i malo mjesta na plaži u Srimi, kamo dolazi držeći za ručicu svoju kćerkicu Alani i noseći njezin žuti “luftić”.

Tu i tamo sa sinom Leom skoči u more, ispliva se pa se opet vrati na kamenu stubu s koje, poput Mitcha iz Bay Watcha, ne skida oka s dijela mora u kojem uživaju njegova djeca.

Silvija Glavić Stocca

Linker
03. svibanj 2024 04:55