AFP/Cropix / Sipa/Cropix

Važno je zvati se Jennifer - slavne i uspješne žene Hollywooda

Čini se da je u Hollywoodu važno zvati se Jennifer, a tome u prilog idu slavna prezimena koja potvrđuju činjenicu kako je to ime jedno od najpopularnijih, ali često i ime najuspješnijih žena iz filmske i glazbene industrije.

Jennifer Aniston (45)

Prije nego što se proslavila kao glumica, Jennifer je radila kao teleoperaterka, a glumačka karijera joj je krenula nakon što je utjelovila jednog od najpopularnijih TV likova i postala najprepoznatljivija glumica devedesetih zahvaljujući ulozi Rachel Green u Prijateljima. Nakon toga zaredale su se i odlične prilike za snimanje filmova, najčešće s romantičnim i humorističnim prizvukom.

Dobitnica je prestižnih nagrada, između ostalih nagrade Emmy i Zlatnog globusa, a dobila je i svoju zvijezdu na Stazi slavnih. Tijekom cijele svoje karijere jedna je od najplaćenijih holivudskih glumica, a 2007. godine našla se i na listi najbogatijih žena u filmskoj industriji. Nekoliko je puta proglašavana najljepšom i najseksipilnijom ženom na svijetu.

Jennifer je bila pet godina u braku sa slavnim glumcem Bradom Pittom (50), a sada je zaručena s Justinom Therouxom (43) i nakon 24 snimljena filma konačno joj se smiješi prilika za osvajanje Oscara. Osim što je uspješna glumica, uspješna je i poduzetnica.

HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 08: Actress Jennifer Aniston attends the Academy Of Motion Picture Arts And Sciences' 2014 Governors Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on November 8, 2014 in Hollywood, California.   Frazer Harrison/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
/ AFP

Foto: AFP/Cropix

Jennifer Lopez (45)

Svestrana Jennifer uspješna je u svemu što radi: glumica, pjevačica, plesačica, glazbena producentica i modna dizajnerica na svakom od tih podučja dobila je brojna priznanja za svoj rad i talent. Iako je karijeru započela kao plesačica, potom glumica, a tek onda pjevačica – mnogi ju najviše prepoznaju po njenim pjesmama.

Jennifer Lopez glumila je u 30-ak različitih filmova i objavila osam studijskih albuma. Bila je dva puta nominirana za Grammy, dva puta za latinski Grammy, osvojila je tri Američke nagrade, bila nominirana za njih 6 te je prodala preko 75 milijuna albuma.

Svojedobno je prozvana i modnom ikonom te je njena zelena Versace haljina, koju je nosila na dodjeli Grammy nagrada 2000., proglašena za petu najlegendarniju haljinu svih vremena.

Uspješna pjevačica lansirala je svoju modnu marku, parfem, sudjelovala kao producentica na brojnim glazbenim i plesnim projektima, otvorila kubanski restoran te je vlasnica jedne filmske i televizijske kuće.

Poznata je i po svojim ljubavnim vezama te je bila u braku tri puta, a ima i dvoje djece, šestogodišnje blizance Maxa i Emmu.

AFP/Cropix

Foto: AFP/Cropix

Jennifer Garner (42)

Glumica najpoznatija po seriji Alias snimila je gotovo 30 filmova i sudjelovala u brojnim televizijskim serijama. Iako je u industriji manje uspješna nego Jennifer Aniston ili Jennifer Lopez, Jennifer Garner je izrazito okrenuta humanitarnom angažmanu te se bori za regulaciju zakona o zaštiti djece od paparazzo objektiva.

Osim što je osvojila nagradu Zlatni globus, lijepa glumica je uspješna i na drugim područjima u industriji pa tako ima svoju producentsku kuću, a zbog svoje prirodne ljepote zaštitno je lice brojnih kozmetičkih marki.

S obzirom da je i sama majka troje djece koje ima s glumcem Benom Affleckom (42), Jennifer Garner izrazito je aktivna u humanitarnom radu s djecom pa se tako bori za njihovu edukaciju i obrazovanje, a sudjelovala je i u kampanji koja se obraća mladim djevojkama i ženama da budu ravnopravne s muškarcima.

Sipa/Cropix

Foto: Sipa/Cropix

Jennifer Lawrence (24)

Tako mlada i tako uspješna, Jennifer Lawrence je predstavnica nove generacije mladih i talentirnih glumica koja svakim novim filmskim projektom oduševljava kritičare i publiku.

Već na početku dvadesetih snimila je film Zimska kost, za koji je dobila brojne pohvale i nominaciju za Oscar za najbolju glavnu glumicu i s 20 godina postala druga najmlađa glumica koja je bila nominirana za tu nagradu. Nakon toga njena karijera je krenula uzlaznom putanjom te je osvojila brojne nagrade, uključujući Zlatni globus, BAFTA nagradu i Oscar 2013. godine.

Ako je suditi po uspjehu njenih imenjakinja, ali i njenom dosada pokazanom talentu – očekuju je brojne uloge, nagrade i velike svote na računu.

AFP/Cropix

Foto: AFP/Cropix

Linker
18. travanj 2024 16:29