Facebook HRT
STUDENTI DIRIGENTI

[VIDEO] MAESTRO Ispala Željka Ogresta: I kamen bi prodirigirao prije mene

U četvrtoj emisiji studenti dirigenti morali su brinuti i o glazbalima i o glasovima, a u tome je najlošija bila Željka Ogresta koja je na radost svog supruga ispala iz daljnjeg natjecanja.

Studenti dirigenti dirigirali su najveće svjetske hitove zborske glazbe uz Simfonijski orkestar HRT-a, ali i Zbor HRT-a.

– Ovog puta me je stvarno stvarno strah – izjavila je Jelena Radan koja je za ovu emisiju dobila Heandelovu Halleluju.

– Čestitam, držali ste tempo. Baš kad ste se razveselili dogodila vam se mala havarija – izjavio je nakon njenog nastupa maestro Kranjčević, dok je maestro Fačini poručio kako je sam kraj bio vrlo grandiozan.

Borko Perić dirigirao je Verdijevim Zborom Cigana, a za svoju je izvedbu dobio same pohvale.

– Od srca vam čestitam, nema veze što je bilo mrvicu sporije, napokon se sve jasno moglo čuti – kazao je maestro Kranjčević.

Željka Ogresta za ovu emisiju za zadatak je dobila romantičnu ariju Duet cvijeća Lea Delibesa, koja joj je još u pripremama zadavala muke.

– Imali smo jednu jaču krizu. Došlo je do zasićenja. I kamen bi prodirigirao prije mene – izjavila je Željka prije nastupa za koji je dobila poprilično oštre komentare.

– To je dio iz opere koji nije tako lagan. Mislim da ste bili jako zbunjeni i moram reći da zbor uopće niste uspjeli pokolebati s tim što ste vi izvodili – poručila joj je majstorica Mirjam Pustički-Kunjko, dok je maestro Kranjčević izjavio kako su se zbor i okrestar odlično snašli.

– Nekad su vas slijedili što nije bilo dobro, ali kad nisu, onda je bilo odlično – izjavio je maestro.

Mile Kekin svojim je dirigiranjem Carmine burane nasmijao sve prisutne, a neki su zahvaljujući njegovoj neobičnoj izvedbi čak i brisali suze.

– Moram vam se zahvaliti jer sam puno naučio. Pokazali ste nam da su ove kretnje možda neobične, ali su bile efikasne. Vi ste i nogom i rukama dirigirali. To je bilo vrlo neobično, ali uvjerljivo i sjajno je ispalo. To je muzika za vas – izjavio je maestro Kranjčević, dok mu je maestro Fačini poručio da je ustao kao feniks iz pepela. Mile Kekin tako je osvojio najveći broj bodova, nakon što se iz emisije u emisiju nalazio na samom dnu ljestvice.

Jelena Miholjević dirigirala je kompoziciju America iz mjuzikla Priča sa zapadne strane.

– Ovo je glazba za vas, iz nje pršti radost i energija kao i iz vas – kazala je majstorica Pustički-Kunjko, dok su maestri kratko poručili kako je njeno dirigiranje bilo odlično.

Najmanje bodova u četvrtoj emisiji osvojile su Željka Ogresta i Jelena Radan, a iz daljnjeg natjecanja, odlukom Simfonijskog orkestra, ispala je Željka, koja je prokomentirala kako je vidjela suprugov osmijeh kada je donesena odluka jer “mu se žena vraća kući”.

Pogledajte video!

Linker
27. travanj 2024 04:42