MARIO VALENTIĆ

Vrući trend su - pločice

– Nemam ništa protiv šljokica, ali samo kad bliješte na plesnom podiju – kaže glumac Mario Valentić, nekadašnji Mister Hrvatske i nat­jecatelj u trećoj sezoni HTV-ova sho­wa Ples sa zvijezdama, u kojem nastupa s partnericom Anom Her­ceg.

Sport je neizostavan dio života 28-godišnjeg Pet­rinjca, koji drži satove pilatesa i na web portalu Nove TV daje savjete za rekreaciju i vježbanje, ali pod kožu mu se uvukla i scena. Glu­mio je u serijalu “Zabranjena ljubav”, a u zabavnoj emisiji Nad lipom 35 povremeno nastupa uz svoju suprugu Mirnu Maras, inače prezentericu vremenske prognoze na Novoj TV.

Gluma je, priznaje, utje­cala na njegov odjevni stil te je s ulogom mladog poslovnog čovjeka Borne u “Zabranjenoj ljubavi” zavolio sako i odijelo.

Volite li plesati?

– Uživam u tome: već u osnovnoj školi naučio sam prve plesne korake, a i tijekom studija na Kine­zio­loš­kom fakultetu u Zagrebu imao sam kolegij Plesovi, iz kojeg sam dobio četvorku jer mi nije dobro išlo plesanje kola. A kad sam uzvanik na svadbi, ne mičem se s plesnog podija.

U kojem plesu ste najbolji?

– To ćete vidjeti tijekom showa. Veselim se lati­nople­so­vima, poput sambe, a sviđa mi se i jive. Upo­zoravam vas – na podiju bi mogla biti prava lud­nica!

Kakvu odjeću birate za treninge sa svojom partnericom iz Plesa sa zvijezdama Anom Herceg?

– Kad smo počeli uvježbavati plesne korake, dolazio sam u istoj odjeći kakvu nosim dok držim satove pilatesa, dakle, u Reebok kratkim hlačama i ma­jici. No, moja najdraža plesna partnerica ljutila se zbog toga i tvrdila da treba trenirati u dugim hlačama pa sam je poslušao. Što se obuće tiče, za standardne plesove biram lakirane cipele, a za latinoplesove cipele s povišenom potpeticom.

Hoćete li nastupati u kostimu sa šljokicama, kakve nose profesionalni plesači

To je kao da Supermana pitate bi li nosio svoj plašt. Naravno da hoću – ako doguramo do slobodnog stila, možete od mene očekivati gomilu šljokica.

Kakva odjeća vam se sviđa na ženama?

– Volim vidjeti lijepu haljinu na dobroj guzi, uske traperice i štikle, prozirnu spavaćicu, seksi rublje, dobar badić… Sve što se nosi sa stilom, može mi biti jed­nako izazovno. A što vam se ne sviđa?

– Napirlitane žene s previše šminke. U čemu vam je vaša supruga najljepša? – U ljetnoj haljinici i štiklama, ali sviđa mi se i kad odjene hlače.

Jeste li ljubomorni?

– Po prirodi uopće nisam ljubomorna osoba. Moram priznati da ljubomoru katkad – odglumim.

Kako održavate tjelesnu kondiciju?

– Od dvanaeste godine vježbam svaki dan. Deset minuta razgibavanja moj je jutarnji ritual, poput pranja zubi. Ljeti često vozim bicikl i kajak, plivam i ronim, dok su mi zimi na pro­gramu skijanje i nordijsko hodanje. Svaki dan vodim vjež­be pilatesa, penjem se na uže, radim zgibove i sklekove, a ponekad odem i na hr­va­nje, koje sam trenirao 12 godina. Ovih dana uglavnom plešem. Nikad ne vježbam s punim želucem, a ako baš ogladnim, uvijek uz sebe imam proteinske pločice Weider i Power Bar.

Čime njegujete lice?

– Kako gotovo svaki dan imam neko televizijsko snimanje, prije kojeg mi šminkerice na lice nanose popri­lične naslage pudera, primijetio sam da mi se koža počela isušivati. Stoga svako jutro i večer nanosim hidratantnu kremu, a odnedavno i preparat za podočnjake­. Ujutro mi zategne kožu oko očiju, a nadam se i da zaista ublažava podočnjake – ako je vjerovati reklami.

Koji vam je omiljeni parfem?

– Nisam baš izbirljiv u mirisima, i koristim one koje dobijem na dar. Trenutačno se u pretincu mog automobila nalazi jedan od Bossovih parfema, dobro mi dođe kad se na brzinu trebam dotjerati.

Što se sve nalazi u vašem ormariću za cipele?

– Tri para tenisica i dva para cipela. No, i one oblikom podsjećaju na tenisice.

Koja vam je omiljena odjevna kombinacija?

– U mom svakodnevnom stilu nema mnogo eksperimentiranja. Uglavnom nosim traperice, majicu i katkad sako. Veoma mi je važno i kakvo rublje imam: naj­radije nosim uske pamučne bokserice Lodoli, za koje ću uskoro postati zaštitno lice, a zimi, kad je vrlo hladno, nosim i obične bijele potkošulje.

Kako se osjećate u odijelu?

– Nosim ga samo u svečanim prilikama, no ne mogu reći da se u njemu osjećam loše – baš naprotiv. Na odijela sam se naviknuo snimajući “Zabranjenu ljubav”, kad sam ih nosio svaki dan, a u međuvremenu sam nabavio tri vlastita, i jedan sako. Pritom nisam gledao na etiketu, nego samo na kroj i materijal: volim, naime, strukirane sakoe.

Mnogi muškarci preziru odlaske u shopping: kako se vi ponašate kad morate kupiti nove cipele, košulju?

– Moji odlasci u shopping su doista ekspresni – uđem u prvi dućan, isprobam nekoliko pari cipela, odaberem, platim i odlazim svojim poslom. Katkad poslušam savjet svoje supruge, no na kraju odaberem ono što se meni sviđa. Moram priznati da s Mirnom radije odlazim u kupnju namirnica nego odjeće.

Kakve vam se košulje sviđaju?

– Volim jednostavne, jednobojne modele: ljeti biram življe boje, a zimi tamnoplave.

Znate li glačati košulje?

– Naravno, pa i o tome sam se brinuo dok sam živio sam: bolje reći, zavaravao sam se da glačam. Danas je za to zadu­že­na Mirna, ili odjeću naprosto odnesemo na glačanje u servis.

Vežete li sami kravatu ili trebate pomoć?

– Dobro sam uvježbao vezanje kravate na snimanju “Zabranjene ljubavi” jer sam to morao raditi svaki dan. No, privatno kravatu ne nosim gotovo nikad: čak i za svečane prigode biram ležerniju odjeću.

Nosite li nakit?

– Samo vjenčani prsten. Nikad nisam nosio narukvice i lančiće.

Jeste li kad imali dugu kosu?

– Kao srednjoškolac sam pustio kosu do ispod uha. No, smetalo mi je što mi je padala na lice pa sam nosio rajf.

Koliko vam vremena treba da se spremite za izlazak?

– Točno 3 minute, katkad i manje.

Razgovarala Helena Štahan Snimio Vedran Peteh Stilistica Lana Šetka Make-up Danijela Lesandrić Snimljeno u World Class fitness i spa centru u Zagrebu

Linker
25. travanj 2024 14:50